Buna,
1) Casatoriti de mai bine de 30 de ani, sotul G. avand un comportament agresiv verbal amenintand in repetate randuri ca o " sa ai faca capatul" sotiei V.,avand si tentative de agresiune fizica,esuate datorita prezentei anumitor martori aflati in preajma , aceasta se decide sa divorteze.Intrebarea mea este : unde se poate reclama tentativa de agresiune fizica si de asemenea cea verbala?De asemenea acesta ia interzis sotiei sa intre in casa,amenintand-o si agresand o verbal.
2) Sotii au in patrimoniu o casa construita pe terenul primit de catre sotie de la parinti sub forma de donatie prin act sub semnatura privata cu martori(1992) ,dus ulterior la primarie.Ulterior parintii sotiei au decedat,fratii nu au dezbatit mostenirea pana in momentul de fata.Tin sa precizez ca actul sub semnatura privata nu mai este in posesia primariei,aceasta mutandu-si sediul,a pierdut o parte din arhiva . Sotia din 1991 nu a mai lucrat,ocupandu-se de gospodarie si avand grija de fiica minora ( care a devenit majora in 2008),avand la activ 22 ani de munca si sotul lucrand si iesind anticipat la pensie. Intrebarea este: sub ce forma intra casa la separarea de bunuri tinand cont si de situatia sotului agresiv ?
3) Sotia are o pensie modesta de 410RON. Din ce stiu se platesc anumite taxe pentru a deschide procesul de divort si pentru separarea de bunuri . Exista posibilitatea de a fi scutita de aceste taxe? Luand in calcul venitul modest ?
Multumesc anticipat
Se cheamă partaj împărțirea bunurilor, nu separare.
1) sotia nu mai sta în casa, de când? A dat-o soțul afara sau a plecat singura?
Nu prea se pedepsește la noi nici fapta de lovire, d-apoi tentativa.., iar dacă stau separat deja, nu va obține un ordin de restrictie și protecție.
2) cine e proprietar în acte pe casa?
Da, se obține ajutor public judiciar pt taxele de timbru, se depune cerere la aceeași instanta unde vor face partajul.
Abuz fizic si divort
Ana.14
Ma numesc Ana-Maria, am 23 de ani, si sunt studenta. Sunt casatorita de 9 luni, iar in urma cu 4 luni am suferit o agresiune fizica din partea sotului, in urma ... (vezi toată discuția)