Ma numesc Ana-Maria, am 23 de ani, si sunt studenta. Sunt casatorita de 9 luni, iar in urma cu 4 luni am suferit o agresiune fizica din partea sotului, in urma careia ne-am separat. La momentul agresiunii, fiind in stare de soc, nu am mers la politie, insa acum realizez ca aceasta alegere a fost gresita. Dupa agresiune, fiind profund marcata psihic si emotional, am mers la un psiholog, iar dupa o anumita echilibrare, am ales sa intentez divortul. Discutiile despre divort au degenerat si nu reusesc sa obtin o incheiere amiabila a casniciei, sotul abuzandu-ma si acum verbal. In acest sens, as avea 3 intrebari:
1. Exista vreo posibilitate de a merge la politie acum si de a declara cele intamplate, si daca da, la ce sectie? Mentionez faptul ca agresiunea a avut loc intr-un spatiu public, la ora 5 dimineata. La momentul respectiv am avut un martor cu ajutorul caruia am reusit sa scap din acea situatie, insa nu il cunosc si nu am datele acestuia.
2. Care este modalitatea legala cea mai usoara de separare, atat a casatoriei legale, cat si a bunurilor?
3. Exista o anumita grupare de psihologi care se ocupa cu tratarea acestor cazuri?
Va multumesc anticipat!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveti nevoie neaparat de acordul sotului, mergeti inainte cu divortul, cereti divortul din culpa lui si straduiti-va sa probati cu martori ca e agresiv.
Nu mai puteti depune plangere acum pt agresiune.
Va puteti duce la acelasi psiholo daca credeti ca mai e nevoie.
Divorț tardiv
Ayaz
Bună ziua!
În ce condiții se poate divorța după 38 de ani de căsnicie, el neavând unde să locuiască? În tot acest timp, soțul nu a înțeles că ... (vezi toată discuția)