avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contoare

Daca contorizarea este executata de o firma autorizata ,si documentele au fost predate la asociatie , aceasta poate sa nu le ia la cunostiinta , si sa calculeze consumurile fara luarea in seama a contoarelor ,pausal, calculand mii de lei lunar .atunci cand consumul real de pe contoare arata doar cativa metricubi ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:46, 15 August 2009
Nu este corect sesizati in acest sens presedintele asociatiei sau adunarea generala a proprietarilor
Tocmai presedintele este acela , care impune aceasta procedura , iar adunare generala nu se tine cu anii, nimeni nu este ales , desi regulamentul asociatiei, cuprins si in Statut prevede alegeri in doi in doi ani .
In cazul in care actiunea de contorizare a apartamentelor a fost executata ca urmare a unei hotarari luate in AG, iar pres nu permite luarea in calcul a citirilor, acesta incalca drepturile prop. El poate fi sanctionat de locatari.
In cazul in care un ap a fost contorizat, din propria initiativa a prop (chiar daca actiunea este obligatorie) si nu exista o hot a AG cu privire la modul de citire si repartizare a consumurilor, in aceasta situatie pres a procedat corect. Ar trebui organizata o AG in care sa fie luata o hot pentru aceste situatii.
In care caz va aflati?
Intr-un al treilea caz .M-am mutat intr-un apartament , care nu a fost contorizat , dar restul apartamentelor au fost contorizate .Am adus la cunostiinta asociatiei , ca doresc sa contorizez apa calda si rece , dupa care am angajat o firma specializata , care a efectuat lucrarea. Am predat toate actele prin xerocopie ale contorizarii , dar nici la solicitari repetate,nu a venit presedintele - acesta facea citirea contoarelor - niciodata sa le citeasca ,ca la celelalte apartamente . In fiecare luna am procedat la raportarea scrisa a indexelor - ca dupa un timp toate apartamentele , - ,dar nu ni s-a luat in considerare niciodata raportarile ,calculandu-ne sume exorbitante ,de cateva mii de lei ,atunci cand consumul real era doar cateva mc.Am ajuns sub aceasta forma la un debit insemnat , fiind luna in care ni s-a pretins chiar 7.200 lei ,ceea ce raportat la consumul real,chiar pe un an ar fi foarte mult , atunci cand celelalte apartamente pentru consum identic platesc incomparabil mai putin .
Acest lucru este un abuz.Rolul contoarelor este de a măsura exact consumul.

Alte discuții în legătură

Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Apa rece la apartamente cu centrala termica pante pante Buna ziua, suntem 11 apartamente cu CT ( 23 persoane) intr-un bloc cu 2 scari). Blocul nu are contor de bransament cu APA NOVA, apa rece se plateste pausal. ... (vezi toată discuția)
Consumul pausal Cristea  Adriana Cristea Adriana Buna, ziua, Problema este urmatoarea: Unei vecine i s-a pus, pentru ca nu a permis accesul in casa al administratorului pentru citirea contoarelor de apa, ... (vezi toată discuția)