avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declarare in Vies achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declarare in Vies achizitie intracomunitara

Buna ziua,
in cazul in care am o achizitie intracomunitara, si marfa si factura imi ajunge dupa termenul limita de depunere a declaratiilor, iar factura este pentru luna anterioara, care este tratamentul fiscal? Caz concret : depunere declaratii 21.dec.2015, iar factura si marfa mi-a venit in 22.dec. 2015.
Factura este cu data de 25.11.2015. In acest caz, cum trebuie sa procedez.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: p_orsyka , utilizator 15:49, 23 Decembrie 2015
Cf Cod fiscal:

ART. 135 Faptul generator şi exigibilitatea pentru achiziţii intracomunitare de bunuri

(1) În cazul unei achiziții intracomunitare de bunuri, faptul generator intervine la data la care ar interveni faptul generator pentru livrări de bunuri similare, în statul membru în care se face achiziția.

(2) În cazul unei achiziții intracomunitare de bunuri, exigibilitatea taxei intervine la data emiterii facturii prevăzute în legislaţia altui stat membru la articolul echivalent art. 155 alin. (14) sau, după caz, la data emiterii autofacturii prevăzute la art. 155 alin. (8) ori în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a intervenit faptul generator, dacă nu a fost emisă nicio factură/autofactură până la data respectivă


Deci pt ca factura e cu data de 25.11.2015, veti depunde D390 rectificativa pe 11/2015. In decont TVA 300 pe 12/2015 declarati la regularizari achiz intracomunitare suma.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
si daca depun d390 rectificata, nu risc amenda? Din cate am citit este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA In cursul lunii se achita o factura proforma penrtru importul unor piese de aschimb pentru niste utilaje. Dupa achitare se primeste marfa, dar fara factura. ... (vezi toată discuția)
Data facturii difera de data rececptiei bunurilor in cazul achiz intracomunitare Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua M-ar interesa si pe mine urmatoarea problema... Am achizitie intracomunitara de bunuri.Data facturii este 28.05.2010 iar data receptiei ... (vezi toată discuția)
Autofactura pentru aic SSFF SSFF Buna ziua, Am urmatoarea situatie : am platit un avans pentru o AIC, iar furnizorul nu a facturat avansul si imi trimite in contul acestuia facturile ... (vezi toată discuția)