avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitatea la o intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitatea la o intreprindere individuala

1. La achizitia stampilei se face NIR cf facturii apoi Bon de consum si se deschide o fisa evidenta obiecte de inventar?

2.pentru registrele contabile(Reg inv, RJIP, chitantier, facturier ) achizitionate se face NIR si Bon de consum?

Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:13, 25 Decembrie 2015
Da, la ambele.
Pentru stampila, registrul inventar si registrul jurnal de incasari si plati consider ca nu trebuie facute alte documente pe langa cele de achizitie, deoarece pot fi considerate materiale nestocate.

Chitantele si facturile au regim special de inseriere si numerotare. Se intocmeste o decizie in acest sens si se inventariaza anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am autorizat ca pfa. ce urmeaza dpdv legal? spirache spirache Contract cu casa de pensii, contract pentru plata asigurarilor de sanatate? Alte taxe? Multumesc. (vezi toată discuția)
Registre avocati B06D4N B06D4N Am inteles ca ne trebuie registre gen: - Un registru de încasări şi plăţi (cod 14-1-1/b); - Un registru inventar (cod 14-1-2/a) Daca stie cineva de ... (vezi toată discuția)
Completare rjip intreprindere individuala MoraruAnca MoraruAnca Buna seara. Am si eu unele nelamuriri, daca se poate sa ma ajute cineva? Am o intreprindere individuala, activitate machior. 1- Produsele care le cumpar le ... (vezi toată discuția)