avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii adeverintele de venit net
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

adeverintele de venit net

sunt responsabil cu intocmirea statelor de plata ( ocup functia de secretar scoala) , as dori sa stiu cine trebuie sa intocmeasca adeverintele de venit ( ex. catre Judecatorie) ? cine terebuie sa la semneze ? Precizez ca unitatea scolara are contabil care are si obligatia controlului preventiv. Intocmirea CAS, CASS si Somajului revine in sarcina secretarului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: uta72 , utilizator 05:47, 23 Martie 2011
1. Problema este strict interna, depinde de organizarea unitatii. Uitati-va in fisa postului!
2. Daca aveti contabil calificat acesta ar cam trebui sa faca declaratiile.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Chiar daca le intocmiti dumneavoastra, contabilul trebuie sa le semneze.
IN multe societati, cine intomeste statele de plata face si declaratiile la bugete aferente si elibereaza si adeverinte privind salariul pentru angajati, iar contabilitatea face doar virmanentele pal;tilor si inregistrarrea in contabilitate a datelor.
Adeverintele de venit ,in mod normal ,se intocmesc si se semneaza de catre departamentul resurse umane/contabilitate(financiar).Daca vi s-a specificat in fisa postului aceasta atributie,de a intocmi si semna documente justificative de venit si functie,atunci puteti semna si dumneavoastra.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca contabilului Ileana popa Ileana popa Buna ziua, Va rog sa - mi precizati daca un contabil( nu este contabil sef, dar are CFP) poate sa intocmeasca si statele de plata, asa solicita el deoarece ... (vezi toată discuția)
Atributii secretar de scoala uta72 uta72 Sunt secretar la o unitate scolara , am intocmit o adresa catre Judecatorie pentru majorare pensie alimentara in care se solicitau veniturile nete pe ultimile ... (vezi toată discuția)
Probleme serioase in invatamant uta72 uta72 sunt secretar sef intr-o institutie. pentru ocuparea acestui post sunt necesare doar studii medii. intrebarile mele sunt 1. de ce facem noi statele de ... (vezi toată discuția)