avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... NOTIFICARE ANSPDCP PRIVIND MONTAREA DE CAMERE VIDEO
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

NOTIFICARE ANSPDCP PRIVIND MONTAREA DE CAMERE VIDEO

Buna ziua,

Revin dupa o perioada de aproape 2 ani de zile, de cand s-a hotarat in Adunarea Generala , montarea de camere video in imobilul pe care il administrez.
Astfel, de curand s-a reusit, in sfarsit montarea de camere video in bloc, insa din toti pasii pe care am fost obligati sa ii urmam, nu stim daca suntem obligati sa depunem acea notificare online la ANSPDCP.
Rog pe cei care stiu cu exactitate acest aspect , sa ne informeze si pe noi, deoarece dorim ca totul sa fie in regula cu montarea acestor camere.
Multumesc anticipat si va dorim Sarbatori cu sanatate si multe bucurii alaturi de cei dragi!

Cu respect,
R.Elena.
Cel mai recent răspuns: euely , utilizator 18:01, 27 Decembrie 2015
Operatorul de date este asociația de proprietari.
Aceasta are un contract incheiat cu o firma de supraveghere video, asadar firma respectiva este doar un imputernicit.
Potrivit Deciziei ANSPDCP nr.52/2012, “
colectarea, înregistrarea, stocarea, utilizarea, transmiterea, dezvăluirea sau orice alte operațiuni de prelucrare a imaginilor prin mijloace de supraveghere video, care permit identificarea directă sau indirectă a persoanelor fizice, reprezintă operațiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal ce intră sub incidența prevederilor Legii nr. 677/2001“.

Potrivit Legii nr. 677/2001, are calitatea de operator de date orice persoana fizica sau juridica
care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal sau este astfel desemnat in baza unei prevederi legale.
Prin urmare, asociatiile de proprietari, in cazul in care decid instalarea sistemului de supraveghere video in condominiile pe care le reprezinta -devin operatori de date personale si trebuie sa respecte toate obligatiile legal prevazute
In cazul in care asociatiile de proprietari decid sa delege atributiile legate de urmarirea
functionarii sistemului de supraveghere instalat in cadrul condominiilor pe care le reprezinta catre terte persoane, acestea din urma vor avea calitatea de persoane imputernicite ex
societatea care a instalat sistemul
Raspunderea pentru prelucrarea datelor personale prin intermediul acestor sisteme ramane in sarcina asociatiilor de proprietari.
Obligatiile si responsabilitatile ce revin persoanelor imputernicite se stabilesc in baza unui contract scris,conform art. 20 alin. (5) din Legea nr. 677/2001.
Inainte de a pune in aplicare decizia de instalare si punere in functiune a sistemului de
supraveghere video, asociatiile de proprietari au obligatia de a notifica in prealabil prelucrarea la ANSPDCP
Notificarea se face cu 30 de zile inainte, in cazul in care prelucrarea ar intra sub incidenta Deciziei ANSPDCP nr. 11/2009.
In vederea inscrierii prelucrarii in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter
personal se completeaza un formular de notificare generala on line, dupa care se trimite prin posta sau se depune la registratura ANSPDCP prima pagina a formularului, semnata si stampilata in original
Vedeti si www.dataprotection.ro, secţiunea „Ghid de notificare.
Multumesc mult pentru informatii. Noi am montat sistemul de supraveghere, insa nu am mai depus acea notificare online , deoarece am gasit o decizie in care stipuleaza cum ca asociatiile de proprietari nu sunt obligate la depunerea acestei notificari privind instalarea unui sistem de supraveghere video.
Spuneti-mi va rog daca mai este valabila decizia 90 din 2006?
Multumesc mult si o zi excelenta.


Cu respect,
Elena R.
Cine v-a montat sistemul de monitorizare video?

Noi l-am facut cu o firma si n-a trebuit sa anuntam nicaieri.
Politia chiar ne-a felicitat si ne-a indrumat sa-l extindem si la etaje.
Decizia ANSPDCP nr. 23/ 2012 - stabilirea cazurilor in care nu este necesara notificarea prelucrarii unor date cu caracter personal- publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 216, din 2 aprilie 2012.
Art. 1. - Notificarea prelucrarii datelor cu caracter personal nu este necesara in urmatoarele cazuri:
a) cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata de persoanele fizice sau de entitatile private care desfasoara o activitate independenta, autorizata in baza unei legi speciale, in scopul indeplinirii atributiilor lor legale;
b) cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata in scopul gestionarii bazei de date detinute de Arhivele Nationale;
c) cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata in scopul imprumuturilor de carti, opere cinematografice, artistice, alte opere audiovizuale, precum si de reproduceri ale acestora de catre entitatile de drept public si privat;
d) cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata de autoritatea judecatoreasca in scopul indeplinirii atributiilor sale legale, altele decat cele prevazute la art. 2 alin. (5) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare;
e) cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata de autoritatile administratiei publice locale, precum si de autoritatile administratiei publice de la nivel judetean si al municipiului Bucuresti, in scopul indeplinirii atributiilor lor legale;
f) cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata in scopul intermedierii tranzactiilor imobiliare;
g) cand prelucrarea datelor cu caracter personal referitoare la propriii membri este efectuata de partidele politice, cu conditia ca datele sa nu fie dezvaluite unor terti fara consimtamantul persoanei vizate.

Art. 2. - Exceptiile de la obligatia de a notifica prevazute la art. 1 nu exonereaza operatorul de indeplinirea celorlalte obligatii care ii revin potrivit dispozitiilor legale aplicabile in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

Asociatiile de proprietari nu fac parte din persoanele execceptate de la obligatia notificarii ANSPDCP
Raspuns pentru elga50: Sistemul l-am montat cu SC BLUE BOX S.R.L , din Iasi. Sa inteleg ca ar putea sa depuna firma mentionata mai sus, acea notificare? Daca da, cum sa procedez?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)
Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Panou de publicitate constantin1969 constantin1969 Pentru panoul publicitar al firmelor din bloc acestea trebuie sa incheie contract cu asociatia de proprietari? Va multumesc. (vezi toată discuția)