avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... NOTIFICARE ANSPDCP PRIVIND MONTAREA DE CAMERE VIDEO
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

NOTIFICARE ANSPDCP PRIVIND MONTAREA DE CAMERE VIDEO

Buna ziua,

Revin dupa o perioada de aproape 2 ani de zile, de cand s-a hotarat in Adunarea Generala , montarea de camere video in imobilul pe care il administrez.
Astfel, de curand s-a reusit, in sfarsit montarea de camere video in bloc, insa din toti pasii pe care am fost obligati sa ii urmam, nu stim daca suntem obligati sa depunem acea notificare online la ANSPDCP.
Rog pe cei care stiu cu exactitate acest aspect , sa ne informeze si pe noi, deoarece dorim ca totul sa fie in regula cu montarea acestor camere.
Multumesc anticipat si va dorim Sarbatori cu sanatate si multe bucurii alaturi de cei dragi!

Cu respect,
R.Elena.
Cel mai recent răspuns: euely , utilizator 18:01, 27 Decembrie 2015
Ei stiu ce au de facut, daca e de facut ceva.
Eventual luati legatura cu ei sa va lamureasca.
Si noi am instalat sistemul de supraveghere cu 10 camere video si inregistrare, cu o firma autorizata si n-a trebuit sa anuntam nicaieri.
Politia ne-a indemnat in mai multe randuri sa facem acest lucru, apoi ne-a felicitat. Apoi chiar am solicitat agentii de politie de cateva ori atunci cand am avut probleme sa le aratam ca am gasit imaginile inregistrate cu raufacatori...

Iar daca e sa ne folosim de citaul din legislatie postat mai sus iata ce ne foloseste:
Art. 1. - Notificarea prelucrarii datelor cu caracter personal nu este necesara in urmatoarele cazuri:
a) cand prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata de persoanele fizice sau de entitatile private care desfasoara o activitate independenta, autorizata in baza unei legi speciale, in scopul indeplinirii atributiilor lor legale;

Asociatia de proprietari este o entitate privata si functioneaza in baza unei legi speciale adica legea 230/2007.
Apoi vedeti ca fiecare din cele 7 puncte se refera la "notificarea prelucrarii datelor" si nu la monitorizarea si inregistrarea imaginilor. In asociatia de proprietari, prin sistemul de supraveghere se inregistreaza imaginile si nu le prelucreaza nimeni. Nu le modifica, nu le marim, nu le micsoram, nu le schimbam culoarea, nu mixam, nu compilam s.a.m.d. Doar atunci cand se intampla ceva neplacut procedam la vizionarea inregistrarilor, repet, fara a prelucra ceva. Daca descoperim unde-i necazul o sa chemam organele iar acestea vor transfera inregistrarile respective in baza lor, in sistemul lor pentru a cerceta. Ei poat sa faca orice le permite legea cu acele imagini si nu cred ca legea nu le permite sa le prelucreze, sa le mareasca, sa le redea cu incetinitorul, sa accentuieze culorile, sa focalizeze pe ceva anume... in scopul aflarii adevarului, al depistarii unor persoane si a rezolvarii cazului, dosarului...
Asadar asociatia chiar daca ar avea dreptul sa prelucreze (conf. art. 1 lit a), nu poate, nu are mijloace sa o faca.
Exact asa stiam si eu , insa presedintele asociatiei insista cu notificarea si de aceea voiam sa stiu sigur, daca suntem obligati sau nu.
Multumesc tuturor pentru informatii si sfaturi si sper sa fie totul in regula pe parcurs.
Va doresc Sarbatori cu bine si un An nou plin cu realizari si bucurii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)
Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Panou de publicitate constantin1969 constantin1969 Pentru panoul publicitar al firmelor din bloc acestea trebuie sa incheie contract cu asociatia de proprietari? Va multumesc. (vezi toată discuția)