avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Responsabilitatile postasului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Responsabilitatile postasului

Buna seara,
tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile postale, si mi-a disparut, fiind probabil furata, daca nu cumva s-a evaporat. Daca nu m-as fi dus eu la posta sa intreb nu as fi aflat niciodata si continuam sa astept cartea ca prostul. Intrebarea mea este daca postasul are voie, conform legii, sa lase corespondenta oamenilor in afara cutiei postale, unde i se nazureste lui, in scara blocului, pe trotuar in fata casei, langa un pom in padure etc. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 07:04, 29 Decembrie 2015
Coletul postal intra in cutia postala?
Sesizati oficial dirigintele oficiului postal
Nu stiu daca incapea, astazi mi-a venit o alta carte si istetul mi-a indoit usa de la cutie si a bagat cartea fortat de mi a rupt coperta si cateva pagini, si mi-a lasat si usa indoita! Deci probabil ca nici cea de ieri, care mi-a fost furata nu incapea fara sa-mi strice usa de la cutia postala. Dar nu asta-i ideea, ideea e ca nu poti tu ca postas cu responsabilitati sa lasi corespondenta omului in mijlocul drumului fara sa aiba nici un fel de conditii de siguranta, sa o vada oricine si sa o poata fura oricine. Daca nu are loc in cutia postala si eu nu raspund la usa, ia pachetul inapoi la posta si lasa-mi un aviz sa vin eu la posta sa imi iau corespondenta. Nu poti sa il lasi (cel putin asa consider eu) in mijlocul drumului, sa-l ia cine vrea, fara ca macar sa anunti destinatarul ! Sau daca nu are loc in cutie ...hai sa i-o lasam aici in scara, sau in padure, sau de ce nu, poate chiar la postas acasa ca dhe ...la usa nu raspunde si cutia e prea mica asa ca da-l dracu de platitor de taxe cu corespondenta lui la care eu ar trebui sa asigur livrarea in conditii de siguranta! Cat despre reclamatia la diriginte am facut-o si pe asta, dar cum in Romania o mana se spala pe alta ma indoiesc ca se vor lua masurile cuvenite. Lucreaza de ani de zile impreuna, probabil sunt prieteni..de ce l-ar pedepsi pt mine ? Mai ales ca la inceput nici nu voia sa imi dea voie sa fac reclamatie, doar cand a vazut ca insist si ridic tonul mi-a dat hartie sa fac reclamatie. De aia ma gandeam sa ma duc ma departe cu reclamatia mea, sa imi recuperez si prejudiciul si postasul sa fie pedepsit cum se cuvine. Ca sa fac asta am nevoie sa stiu care sunt obligatiile postasului si daca, conform legilor are dreptul sa lase corespondenta oamenilor unde are el chef, fara sa asigure livrarea in conditii de siguranta.
Multumesc!
Trebuie sa procedeze asa cum ati scris, sa va lase un aviz ca aveti pachet voluminos si sa ridicati pachetul de la posta.
Ati facut poze cu cartea infipta ?
Ca idee ati putea sa ii faceti si plangere penala pt distrugere.

Nu mi-a dat in gand, cand am vazut ce a facut nu m-am gandit decat sa imi scot cartea ca se vedea ca e rupt ambalajul si mi-am dat seama ca nici cartea nu va fi in cele mai bune conditii, si cand am vazut ca e si cartea rupta m-am dus glont la oficiul postal. Totusi ma gandeam sa ii fac plangere pentru neglijenta in serviciu. Am gasit aici - www.avocatnet.ro/content/for... !
Multumesc!
[CONTINUARE] - definitia neglijentei in serviciu si pare-mi-se a se incadra perfect! Dar ca sa fac asta vreau sa fiu sigur ca nu are voie sa faca ce a facut ! Oricum, cred ca una din obligatiile postei prin angajatii sai este sa asigure livrarea, transportul corespondentei intre expeditor si destinatar in conditii de siguranta, ori sa imi lasi pachetul in mijlocul scarii, fara nici o supraveghere, fara sa fie sub lacat, fara sa anunti destinatarul etc....nu prea suna a fi safe, drept dovada ca mi s-a si furat, nu cred ca a rezistat 5 minute acolo .
Multumesc, sarbatori fericite tuturor!

Alte discuții în legătură

Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)
Atributiile postasului sovarroxana sovarroxana buna ziua,as dori sa stiu exact ce sarcini de serviciu are postasul si daca e obligat sa vina sa mi aduca somajul acasa sau macar sa ma anunte ca a sosit la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa stiu daca exista undeva stipulat dreptul ... Lumyna Lumyna Buna ziua! as dori sa stiu daca exista undeva stipulat dreptul destinatarului de a refuza o corespondenta nedorita? situatia este urmatoarea: am in familie un ... (vezi toată discuția)