avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atributiile postasului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atributiile postasului

buna ziua,as dori sa stiu exact ce sarcini de serviciu are postasul si daca e obligat sa vina sa mi aduca somajul acasa sau macar sa ma anunte ca a sosit la posta.luna trecuta mi s a intors inapoi somajul ;si atunci ,la fel ca si luna aceasta nu m a anuntat cand sa vin sa l iau, m am dus totusi de vreo 2 ori si mi au zis de la ghiseu ca nu au bani si ziua urmatoare cand m am dus mi s a spus ca l au trimis inapoi .cum as putea sa procedez deoarece nu pot sta permanent acolo.
si va mai intreb daca as putea sa trimit pe cineva din familia mea (care e cunoscut de reprezentantul zonal)sa mi l ia.multumesc anticipat si sarbatori fericite!!!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:27, 24 Decembrie 2010




FACTOR POªTAL
PROFIL OCUPAŢIONAL

Descrierea ocupaţiei: Practicanţii unei astfel de ocupaţii realizează o serie de activităţi de prelucrare şi distribuire către populaţie a corespondenţei şi a coletelor poştale, achitarea mandatelor poştale/telegrafice, precum şi încasarea contravalorii serviciilor poştale efectuate.
Cod COR: 414 206
A. Sarcini principale
• Promovează produsele şi serviciile poştale oferite de societatea pe care o reprezintă;
• Prelucrează şi distribuie către populaţie corespondenţa şi coletele poştale pe raza sectorului repartizat;
• Încasează contravaloarea serviciilor poştale efectuate (mandate poştale, telegrafice etc.)
• Colectează corespondenţa de la cutiile poştale sau de la ghişeele serviciului;
• Prelucrează corespondenţa primită sau aflată în tranzit;
• Informează destinatarii asupra corespondenţei pe care o au de ridicat de la oficiul poştal;
• Vând timbre şi alte efecte poştale;
• Efectuează schimburi de expediţii poştale cu alte oficii poştale;
• Realizează operaţii de casă şi întocmesc borderouri de încasări pentru serviciile poştale prestate;
• Respectă normele şi instrucţiunile referitoare la achitarea mandatelor poştale, expedierea coletelor, tarifele şi preturile pentru serviciile prestate;

Daca vreti sa va ridice altcineva banii, trebuie sa-i semnati o procura la notar, chiar daca persoana respectiva este cunoscuta de postas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)
Procedura de informare despre hj gheorghe1938 gheorghe1938 Va rog, care este procedura de informare a continutului unei hotarari judicatoresti.. Persoana care trebuia sa primeasca HJ in plic de la tribunal, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Predare scrisoare recomandata sexu sexu la o scrisoare recomandata ,postasuln trebuie sa sune la usa ,sau doar la interfon ?(mentionez ca stau la patru ) (vezi toată discuția)