avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie angajati care nu au demisionat dar nici nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie angajati care nu au demisionat dar nici nu s-au prezentat la lucru

buna ziua,

Sunt administratorul unei firme de constructii, in urma cu cateva luni o echipa de muncitorii au plecat fara sa demisioneze , mentionez ca erau angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
Am rugat firma de contabilitate sa le desfaca contractul de munca, dara aceasta a refuzat pe motiv ca nu au cererii de demisie si au trecut in declaratile catre anaf cum ca acestia sunt activi ( adica eu platesc toate taxele pt ei)
Cum pot sa rezolv aceasta situatie? cine e vinovat firma de contabilitate care nu a desfacut contractul de munca sau muncitori care nu au depus demisia?
Prejudiciul meu (taxele platite pt ei) cum pot sa il recuperez?
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2015
Julian1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 27 Decembrie 2015
Daca in declaratiile D112 au scris ca au lucrat si ca au venituri atunci trebuie rectificate declaratiile de catre firma de contabilitate.
Julian1 a scris:

pot actiona in judecata firma de contabilitate?

Puteti actiona firma de contabilitate numai daca demonstrati ca este vinovata de o fapta care v-a creat un prejudiciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia omega12345 omega12345 daca ma poate ajuta cnv ... Am plecat dela fostu loc demunca. fara a vrea cei deacolo sa imi dea lichidarea la ziii si am plecat asa.... normal din cate am ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate luciapap luciapap Buna ziua, un salariat a avut 5 z nemotivate, nu sa prezentat la munca,iar acuma a adus o cerere de desfacere a contractului din data de 12.05.11 cu acordul ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca klaudiag klaudiag Am lucrat la o firma si nu mi-am dat demisia pana nu imi primesc bani, caci altfel risc sa nu ii mai primesc. Patroana a zis k imi desface contractul de munca ... (vezi toată discuția)