avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere in instanta suplinire acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere in instanta suplinire acord

Pereche de tineri in concubinaj au un copil , recunoscut de tata , prin certificatul de nastere , dar crescut de mama . Are mama vreun temei legal sa pblige tatal , prin instanta , sa ii dea aprobare de iesire din tara ? Mentionez ca tatal nu doreste acest lucru , din cauza comportamentului mamei , care refuza sa accepte dreptul de vizita al tatalui , stabilit prin hotarare definitiva .
Instanta poate suplini acordul unui parinte, daca acesta refuza nejustificat sa isi dea acordul. Conteaza mult care este scopul iesirii din tara, perioada, si daca aceasta iesire este in interesul minorului
Simplul fapt ca mama nu ii permite vizita nu este un motiv sa nu dea instanta suplinire acordului.
Pentru ce vrea sa plece din tara?
Refuzul ar trebui justificat în alt mod, nu dacă nu va da voie sa vizitați copil, nu îl lăsați nici dvs în afara tarii. Adică ambii va răzbunați pe copil.
Cum cere mama suplinirea acordului, cereți și dvs program de vizita sau sa il puneți im executare dacă aveți o hotarare.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Tatal are deptul sa refuze plecarea copilului in vacanta iar instanta e obligata sa-i recunoasca acest drept. Suplinirea s-ar face daca ar fi vorba de un tratament medical efectuabil doar in afara tarii si tatal s-ar opune.
E de datoria mamei sa evite aceste situatii conflictuale, pastrand o relatie fireasca copil-tata, macar in virtutea drepturilor legale ale acestuia.
Altfel...de ce i s-ar mai da vreun drept tatalui daca orice judecator i-l va suplini?
Daca tatal nu are un motiv serios, ci e numai din rea credinta, iar calatoria nu contravine intereselor copilului, instanta va suplini acordul tatalui.

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ? Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine dreptul de a scoate copilul din tara fara acordul mamei, pentru a-l duce in vizita la bunici? mindpw mindpw Buna ziua, Sunt divortat si am un copil cu fosta sotie. Custodia este comuna. Parintii mei locuiesc in afara tarii, pe teritoriul Uniunii Europene. Doresc ... (vezi toată discuția)