Pereche de tineri in concubinaj au un copil , recunoscut de tata , prin certificatul de nastere , dar crescut de mama . Are mama vreun temei legal sa pblige tatal , prin instanta , sa ii dea aprobare de iesire din tara ? Mentionez ca tatal nu doreste acest lucru , din cauza comportamentului mamei , care refuza sa accepte dreptul de vizita al tatalui , stabilit prin hotarare definitiva .
Dragi utilizatori, am rugamintea sa fiti mai toleranti cu parerile altora, sa nu va mai ironizati sau atacati reciproc.
Raportati-va mesajele la problema celui ce posteaza, nu e deloc comod ca omul sa vina sa ne spuna problemele lui si voi sa il luati cu ale voastre, ajungand ca multe topicuri sa se termine in acelasi fel -cu inchiderea lui pt ca se deviaza de la subiect, ca se fac atacuri la persoana, ca utilizatorii se ironizeaza intre ei etc si de cele mai multe ori nu se lamureste problema, chiar se uita de unde s-a plecat.
Va rog deci, sa respectati regulamentul pe care vi-l pun in link pt aducere aminte. www.avocatnet.ro/content/tag...
Nu vad sa se fi pomenit pe undeva ca tatal din subiect nu plateste pensie alimentara sau plateste pensie alimentara de doar 200 de lei. Poate plateste de 2000 de lei, e o ipoteza lafel de plauzibila ca cea cu pensia mica. Faptul ca nu e lasat sa aiba acces la copil nu spune despre el ca e un parinte rau ci ca mama este o mama alienatoare.
Acum, mama alienatoare care da dovada de orice mai putin ca intelege care este binele superior al copilului doreste sa plece cu acesta peste granita. Nu este clar daca copilul are o problema de sanatate sau nu, daca e ceva real sau nu pentru ca un parinte care suna la 112 cand ii aluneca copilul este orice mai putin un parinte cu discernamant.
Cum este de regula profilul parintilor alienatori, putin probabil ca aceasta mama sa fi informat parintele despre problemele de sanatate ale copilului, putin probabil sa-l fi chemat la medic cand e cu copilul, putin probabil sa fi tinut la current fostul partener cu absolut orice implica minorul. In aceste conditii mi-e greu sa inteleg consternarea mamelor grijulii de pe forum cum ca tatal refuza sa-si lase copilul sa plece peste granita cu un parinte care incalca legea pe motiv ca are niste problem de sanatate pe care acesta nu le cunoaste.
Referitor la dreptul de a alege medicul, vorbim de custodie comuna, amandoi parintii trebuie sa aleaga medicul. Acum, poate minorul are problem grave de sanatate dar daca nu a informat la timp ca deh,ea nu este ghiseu de informatii vina este a mamei care a pus ranchiuna personala mai presus de viata copilului ei. Exact, cine seamana vant culege furtuna. Cine nu colaboreaza cu fostul partener ajunge in situatia eventual sa riste viata propriului copil. E oare asta o actiune desteapta? Cu siguranta nu.
Doamna proastasatului, cand te duci la magazin sa iei niste lucruri ajungi cumva la casa si te intrebi daca sa platesti sa nu? O faci pentru ca ai bunavointa? Exact asa ar trebui sa fie cu programul de vizita ( ma refer la cazurile normale) nu sa tina de bunavointa parintelui rezident. Iar frumusetea legii in ultimul timp este ca incepe sa nu mai tina. Pentru ca daca se incapataneaza si nu da copilul la programul de vizita parintele rezident incaseaza atatea amenzi incat ajunge sa plateasca o intreaga vila pentru parintele nerezident daca nu chiar mai mult. 500lei/zi pana implineste copilul 18 ani este foarte mult. Am un sentiment ca dupa ce va ajunge sa se imprumute sa aiba bani de-o perna, parintele alienator rezident va gasi resurse emotionale sa gaseasca in el bunavointa sa respecte dreptul copilului lui.
Asa ca vedeti dumneavoastra, chiar sunt de acord. Pentru ca amenzile pe care le incaseaza sunt acum roadele a ceea ce au semanat ani de zile multi parinti rezident. A venit furtuna. Nasol cand legea nu se interpreteaza dupa confortul tau personal,nu?
Doamna Martoonze, medicii din afara nu sunt o garantie a calitatii. Mor oameni si acolo din cauza incompetentei. Depinde insa asa cum am spus de problema medicala a copilului, e reala sau e o exagerare a mamei?
Pa partea de cancere se stie ca sansele sunt in exterior nu in Romania, e insa copilul bolnav de cancer? De ce anume sufera si de ce nu reuseste mama sa se inteleaga cu medicii de la 2 spitale mari. Medici care de regula daca pot ajuta la transferal pacientului in strainatate.
Sunt intrebari la care nu avem raspuns si informatii pe care putem sa le umplem cu detalii asa cum ne convine noua astfel incat sa reiasa ca tatal e un nenorocit sau ca mama o nenorocita.
Nu detinem insa adevarul si in momentul asta strica sa facem presupuneri fara nici un fond pentru ca putem fi ambele tabere departe de care ar fi binele superior al minorului.
Doamna unparinte cred ca exista mame, eu nu ma numar printre ele, care ar plati in avans amenzile despre care vorbiti, unor personaje incarcate de atata rautate, mahala si scandal, si care vor ramane ei cu banii si ele cu copiii! Atunci sa vezi furtuna! Cred ca ar plati nu pentru a scapa de tata, caci asta e chiar caz de nebunie as zice, ci pentru a scapa de o sursa de asemenea energii negative. Nimeni nu-si doreste in preajma un trouble maker.
De aceea eu sustin buna intelegere, tonul echilibrat si respectul reciproc si multa, multa toleranta reciproca. Nu exista intelegere decat scuzandu-ne reciproc, depasind neintelegerile si folosindu-ne chiar si de putinele lucruri in care ne intelegem.
Este spectaculos sa vezi ca strategia adoptata nu te-a condus la nimic bun si sa continui in ea. Doar daca scopul nu o fi in fapt copilul ci ajunsul la banii mamei, acolo unde e cazul, atunci inteleg gradul de detrminare si implicare. In cazurile in care acesta e scopul, si sper ca ele sa fie cat mai putine, inteleg si implicarea partenerilor de viata. O amendare susbstantiala s-ar rasfrange in beneficiul ambilor! Mai ales cand aceasta amendare e cuantificata in avans ca reprezentand valoarea unei vile!
Exista o vorba foarte interesanta in rugaciunea crestina: fereste-ma Doamane, de bola, de necaz, de manie...... De manie, te-ai intreba, adica cum? In limbaj obisnuit s-ar traduce de furia care iti intuneca ratiunea, caci Dzeu cand vrea sa te piarda, iti pierde mintea! Daca alte argumente nu va ajuta sa intelegeti, poate cugetati la aceste vorbe. Sau poate diseara, sambata seara, va petreceti timpul redactand a 34 plangerea, caci sunt sigura ca numarul a crescut intre timp, macar de la 31 la 33!
Cat priveste gandurile dvs desigur folositoare copilului, si nu in ultimul rand morale si crestinesti, ca mama sa nu mai aiba nici bani de perna de sub cap, va recomand sincer sa va vedeti de treaba, caci aveti un copil, si din pacate copiii platesc adesea ptr faptele parintilor. Mergeti doamna la un psiholog, si va rog nu o luati ca pe o ofensa, ci ca pe expresia ingrijorarii unuia dintre semenii dvs. Sentimentul unei asemenea uri nu e normal. Ura nu e normala. Ura e distructiva.
Deci, ca sa va citez: daca e vorba de o afectiune serioasa, dar mama n-a informat dint timp, deh.....Deh ziceti? Adica deh ce? Sa plateasca copilul pentru greseala mamei, chiar si intentionata de ar fi fost??????????????? Asta e dragoste parinteasca??????????????
Nu m-ai informat nu duci copilul la medic la instrainatate, caci dreptul meu de parinte la informare e mai presus ca dreptul copilului meu la sanatate? Dvs cititi ce scrieti inainte de a posta?
Darag doamana, eu as merge in instanta pentru suplinire acord, dupa care v-as face o rasunatoare plangere penala.
Cred că deja o luăm pe arătură. Un copil nu este un ciorap sau o portocală pe care o plâteşti la casa de marcat.
Citiţi postarea userului Monique, poate vedeţi mica diferenţă de tratament între copiii nemţi şi copiii de la noi.
Orice discuţie suplimentară e de prisos.