Una din colegele de la munca (un magazin alimentar de cartier) s-a oferi sa ajute un client care dorea sa schimbe bani (in jur de 900 de lei) insa intr-un moment de neatentie, a "reusit" sa-i dea acestuia banii schimbati pana la suma de 2000 de lei si nici nu a sesizat greseala pana la sfarsitul zilei cand am verificat camerele de filmat. Exista vreun temei legal la care poate apela pentru a recupera banii? Clientul nu este unul din cei care vin in mod obisnuit la magazin, dar exista o inregistrare video cu el. Nu s-a intors, nu stim cine este. Se poate face o plangere la politie in acest sens? Sau ramane doar sa puna banii si sa planga ea?
Eu zic ca este greu de dovedit cati bani are cineva în buzunar.
E greu ca și acea persoana sa știe dacă nu își numără banii des precum țiganii ca sa știe exact sau sa arate că-ți bani au...
Pe probațiune e de ras consider eu în caz de apărare adecvata.
Pe de alta parte, va ziceam de abuzul de încredere. ..
Nu toate categoriile de bunuri pot duce la comiterea acestei infracțiuni.
O plângere la politie poate speria persoana dar eu am observat ca lumea merge la închisoare pentru bani de câțiva ani buni și nici pe avocati nu mai vor sa ii plătească ca sa scape...
În caz de ancheta penala e subțire treaba...
Considerati ca banii nu pot forma obiectul material al acestei infractiuni?
De probat ma gandesc ca se poate face cu inregistrarea, daca se poate vedea cum se numara banii care se remit.
Nu este vorba daca i-a numarat atunci, dar cand ajunge acasa si in loc de 900 lei gaseste 2000 lei care cunoaste ca nu ii apartin, ca un bun roman multumeste fortei divine si totul este in ordine, bun rationament...
Dar dacă avea un buzunar câteva mii de lei și nu știa exact cat anume?
Unele persoane nu își numără banii...
E adevărat ca dacă omul are 1000 lei în buzunar se poate gândi ca 2000 ei nu a avut dar dacă avea 7000 sau 8000 și nu știe exact...ce sa faca sa meargă și sa întrebe?
Contează foarte mult detaliile.
Eu oricum sunt de părere ca asemena greșeli nu se fac...decât premeditat de casier...
Caz penal sau nu ?
papoyashu
Buna ziua, acum 2 zile am fost la o casa de schimb valutar sa schimb o hartie de 100 de euro in 2 hartii de 50.Stand la casa cu mai multi bani in mana si ... (vezi toată discuția)