avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... majorare salariu cu 01 12 2015
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

majorare salariu cu 01 12 2015

Buna seara
Primarul si viceprimarul de comuna beneficiaza de majorarea de 10 % acordata de la 01 12 2015 conform Ou 83/2014 ?
Dar asistentii personali beneficiaza de aceasta majorare ?
Multumesc !









Asistentii personali beneficiaza de majorare cu 25% conform art III din legea 293/2015, intrucat sunt prinsi in anexa III la legea 284/2015 familia ocupationala "sanatate", capitolul I , I.3, "unitati de asistenta sociala", punctul 2 "Salarii de baza pentru personalul de specialitate din unitatile de asistenta sociala/centre cu sau fara personalitate juridica", punctul 38.
Din punctul meu de vedere, primarii si viceprimari, ca alesi locali, fac parte din Anexa I la legea 284/2010, familia ocupationala "Administratie", capitolul IV "functii de demnitate publica", punctul C " functii de demnitate publica alese in cadrul autoritatilor locale", care primeste o majorare de 10% in baza legii 293/2015.
Daca asistentii personali beneficiaza de cei 25%, asistentul social (inspector asistent cu atributii de asistenta sociala si autoritate tutelara din cadrul compartimentului unei primarii) de care marire beneficiaza: de cea de 10% sau de cea de 25%?
Depinde cum este organizata acea structura de asistenta sociala din cadrul primariei. Daca este simplu compartiment, primesc 10% .

Art. III din legea nr. 293/2015 spune ca majorarea de 25% se acorda personalului din cadrul sistemului public de asistenta sociala, asa cum este el definit de OUG 70/2014.
Iar art. 3 din OUG 70/2014 spune urmatoarele:
Art. 3
In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin sistemul public de asistenta sociala se intelege institutiile si unitatile publice de asistenta sociala care furnizeaza servicii sociale.
Institutiile si unitatile publice de asistenta sociala sunt definite in art. 41 din legea 292/2011:

ART. 41 din legea 292/2011:
(1) Serviciile sociale acordate şi administrate de către autorităţile administraţiei publice
locale se înfiinţează prin hotărâre a consiliului local şi pot fi organizate ca structuri cu sau
fără personalitate juridică.

(2) Structurile publice cu personalitate juridică sunt organizate ca instituţii de asistenţă
socială conduse de un director, sprijinit de un consiliu consultativ compus din reprezentanţi ai
beneficiarilor şi ai partenerilor sociali din unitatea administrativ-teritorială respectivă. Aici vorbim de SPAS.

(3) Structurile publice fără personalitate juridică se organizează ca unităţi de asistenţă
socială în cadrul aparatului de specialitate al primarului,
precum şi în cadrul serviciului public de asistenţă socială din subordinea consiliilor judeţene, consiliilor locale ale municipiilor şi oraşelor, consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi Consiliului General al
Municipiului Bucureşti.

(4) În scopul realizării unui management eficient, în cazul unităţilor de asistenţă socială,
responsabilitatea privind coordonarea şi administrarea resurselor umane şi materiale aferente serviciului respectiv poate fi delegată şefului unităţii.

(5) Instituţiile şi unităţile de asistenţă socială funcţionează sub denumiri diverse, cum ar fi:
centre de zi sau rezidenţiale, locuinţe protejate şi unităţi protejate, complexuri multifuncţionale sau complexuri de servicii, cantine sociale, servicii mobile de distribuţie a
hranei etc.

Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
Kyandra, moderator
Multumesc... asa gandeam si eu, asa e cazul meu; in schimb, sunt primarii in care legea a fost inteleasa altfel; stiu cazuri in care, chiar daca nu au un serviciu public de asistenta sociala, referentul/inspectorul cu atributii de asistenta sociala din cadrul compartimentului beneficaza de cei 25% si a mai beneficiat si de cei 100 lei incepand cu 1 ianuarie 2015 (OUG 70/2014).
D-na Mihaela aveti dreptate. Cu toate ca lucreaza in aceeasi institutie-primaria- inspectorul de la asistenta sociala primeste 25%, iar colegul sau din biroul alaturat sa zicem de la reg.agricol beneficiaza de 10%. E o nebuloasa legislatia romana, chiar nedreapta, stai in acelasi loc dar un functionar e retribuit mai mult decat celalalt. Ca la romani la nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare 25% in uat pentru compartimentul de servicii sociale RusIleanaClaudia RusIleanaClaudia Conform Legii nr. 293/2015 ART. II (1) Începând cu drepturile aferente lunii decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de ... (vezi toată discuția)
Secretar comuna spor 25% asistenta sociala comuna2007 comuna2007 Sunt secretar comuna, am primit spor asistenta sociala 25%, incepand cu luna decembrie 2015, dar in urma neavizarii unor dispozitii care erau in afara legii, ... (vezi toată discuția)
Majorare cu 25% pentru functionari geanina_Prv geanina_Prv Va rog sa - mi spuneti daca functionarii publici din primării, salariati in cadrul compartimentelor de asistenta sociala beneficiaza de majorarea cu 25% și ... (vezi toată discuția)