avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cate zile de concediu de odihna imi revin dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cate zile de concediu de odihna imi revin dupa intoarcerea din concediu de crestere a copilului?

Buna ziua!

Am nascut in iulie 2014 si in iunie 2015 m-am intors la lucru. In contractul meu de munca figureaza 21 de zile de concediu de odihna pe an, din care am efectuat 12 zile - calculate pe 7 luni( perioada iunie-decembrie). Intrebarea mea este: Nu am eu dreptul la toate cele 21 de zile, dupa noul cod al muncii intrat in vigoare din ianuarie 2015?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 29 Decembrie 2015
Nu aveti dreptul la intreg concediu de odihna pentru anul 2015, ci numai pentru perioada cuprinsa intre data revenirii din CCC si 31.12.2015.

Codul Muncii nu include in categoriile de perioade lucrate si perioada concediului pentru cresterea copilului.

Art. 145.C.mun.
......
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu odihna comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un coleg care a avut pana in prezent 2 luni si jumatate de concediu medical. As vrea sa stiu daca pentru aceasta perioada i se opresc zile de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna ziua, Daca pana la 01 martie am fost in concediu crestere copil si am revenit la lucru cate zile de concediu imi revin pe an? ( pe an am 21 de zile CO) (vezi toată discuția)
Concediu de odihna intrerupt de concediu prenatal martin77 martin77 Ce se intampla in cazul in care nu reusesc sa efectuez zilele de concediu aferente acestui an pentru ca intru in prenatal?Ar trebui sa nasc in ianuarie 2017. ... (vezi toată discuția)