avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs antifrauda
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs antifrauda

Buna ziua. Am rugamintea de a-mi oferi un sfat, o parere, asupra urmatorului subiect: de curand am participat la un concurs pentru un post de inspector superior ( functie de executie ) in cadrul Directiei Antifrauda. Pentru acelasi post a mai concurat o persoana, care lucra deja in cadrul ANAF. Am fost admis la proba scrisa cu un punctaj destul de mare si am fost declarat admis si la interviul oral. Dar, cealalta persoana a obtinut un punctaj putin mai mare la proba scrisa si a fost, de asemenea, admisa la interviu. Ca urmare, in final, a fost declarata admisa pe post acea persoana, departajarea facandu-se conform legii, in baza punctajului obtinut la proba scrisa. Mentionez ca numirile pe post nu s-au facut inca. Si acum vine partea interesanta> Ulterior ( respectiv decembrie 2015), aceasta persoana a participat si la un concurs de promovare intr-o functie de conducere , tot la antifrauda, si a fost admisa. Asadar, a renuntat la postul de inspector superior, chiar inainte de a primi avizul de numire pe post. Credeti ca as avea vreo sansa pentru a fi eu chemat pentru acest post ? Multumesc anticipat pentru orice raspuns sau sugestie.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:03, 31 Decembrie 2015
Mai degrabă se organizează un nou concurs pentru ocuparea postului respectiv.
sunt de parere ca va trebui sa concurati din nou. Poate de aceasta data nu mai aveti c0ncurenti si veti promova dvs.
Multumesc mult pt raspuns. Am inteles ca e prima data cand se intampla ca un candidat admis la antifrauda sa renunte la post. In magistratura, de exemplu, au mai fost cazuri de acest gen si a fost chemat urmatorul candidat, admis. Eu tot mai sper ca poate ma vor chema pe mine, fara a mai fi nevoie de un alt concurs/ :)
explorer a scris:
Credeti ca as avea vreo sansa pentru a fi eu chemat pentru acest post ?

Nicio şansă, îmi pare rău. Nu există prevedere legală care să permită angajarea următorului candidat admis.

Multumesc mult d-na Pintea. Ratiunea imi spunea acelasi lucru; din pacate , nici HG 677/2013, nici OUG 74/2013 si nici Legea 188/1999 nu au reglementat o asemenea situatie, in nici un fel . Speram totusi ca poate au ei printr-un regulament intern, sau ceva de acest gen, vreo prevedere in legatura cu posturile vacantate chiar inainte de numirea pe post a titularului , in situatiile in care a(u) mai existat unul ( sau mai multi ) candidati admisi. Opinia mea, pur personala, este accea ca exista o lacuna in legislatie, desi pt personalul angajat pe functii contractuale in sectorul bugetar exista o asemenea reglementare ( HG 286/2011) . Deci ..... la un nou concurs - speranta moare ultima.:D
La multi ani, un an nou cu multa sanatate si impliniri !

Alte discuții în legătură

Concurs pentru ocuparea unui post de contabil sef vio_adriana vio_adriana In cazul in care la unul concurs pentru ocuparea unui post vacant, in cazul de fata de contabil sef, se prezinta doar 2 concurenti si sunt 3 probe:proba ... (vezi toată discuția)
Examenele de promovare in institutii de stat andreicosmin74@yahoo.com andreicosmin74@yahoo.com CARE ESTE NOTA DE PROMOVARE LA UN EXAMEN IN INSTITUTII PUBLICE CU BUGET DE AUTOFINANTARE? (vezi toată discuția)
Angajare Alinutza82 Alinutza82 Cum este posibil ca în cazul în care la un concurs pentru ocuparea unui post de muncitor calificat dulgher tâmplar, la Primăria Asău, județul Bacău sa ... (vezi toată discuția)