avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Echivalare studii SSD cu Bologna 1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Echivalare studii SSD cu Bologna 1

buna ziua.va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
-in prezent sunt angajat intr-o institutie bugetara pe un post de sef serviciu(perioada nedeterminata ocupat prin concurs in urma cu mai multi ani)
-sunt absolvent al Institului Gheorghe Gheorghiu Dej - Facultatea de Electrotehnica si Telecomunicatii si am o diploma de subinginer in specializare electronica(anul 1978)
-mi-a fost adus la cunostinta zilelea acestea ca incepand cu 01.01.2016 conform Legii 284/2010 art.15, alin.(4) nu as mai putea sa ocup functia de sef serviciu
-intrebarea mea este urmatoarea:- studiile mele nu sunt echivalente cu sistemul Bologna 1 avand in vedere ca eu am absolvit o facultate si nu un colegiu?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 1 Ianuarie 2016
Art.15 din Legea 284/2010:
.....
(4)Persoanele care la data intrarii in vigoare a prezentei legi ocupa functii in conditiile prevazute la alin. (3) vor beneficia de o perioada tranzitorie de 5 ani in care sa obtina nivelul de studii prevazut de lege pentru exercitarea functiei de conducere. Dupa aceasta data, in cazul in care conditiile de studii nu sunt indeplinite, persoanele respective vor fi incadrate pe functii de executie existente in statul de functii al ordonatorului de credite.

Legea a intrat in vigoare la 01.01.2011 si, prin urmare, termenul de 5 ani expira la 01.01.2016.

Pentru ocuparea unei functii de sef de serviciu se cer studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta. (A se vedea art. 10 alin. 2 si art. 9 lit. a) din Legea nr. 188/1999.
o completare.postul este de personal contractual si nu de functionar public deci nu vad legatura cu Legea nr. 188/1999
In mesajul initial nu ati mentionat ca este post contractual.
da.imi cer scuze pentru omisiune
Din cate stiu, pentru contractuali nu exista un cadru legal strict ca si pentru functionarii publici.

Insa ar trebui sa vedeti statul de functii /organigrama existenta la nivelul institutiei daca nu cumva sunt prevazute studii de lunga durata pentru o astfel de functie.

Alte discuții în legătură

Statut juridic diploma de absolvire, inginer colegiu - 2001, legea 84/1995 Promoafaceri Promoafaceri Buna ziua! In urma unui curs sustinut la un furnizor de formare profesionala, comisia de examinare de la Autoritatea Nationala pentru Calificari, a constatat ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii Adriana_Stoica Adriana_Stoica Am o prietena care este profesoara; a terminat de mult studii de scurta durata (IP3 cum se spunea pe vremuri) si a mai facut studii postuniversitare cu durata ... (vezi toată discuția)
Post vacant studii scurta durata crmnradu crmnradu Buna ziua! Suntem o institutie bugetara, personal contractual. Avem un post de referent gr.I.A (SSD) care va deveni vacant. Vrem sa il ocupam prin concurs si ... (vezi toată discuția)