avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Echivalare studii SSD cu Bologna 1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Echivalare studii SSD cu Bologna 1

buna ziua.va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
-in prezent sunt angajat intr-o institutie bugetara pe un post de sef serviciu(perioada nedeterminata ocupat prin concurs in urma cu mai multi ani)
-sunt absolvent al Institului Gheorghe Gheorghiu Dej - Facultatea de Electrotehnica si Telecomunicatii si am o diploma de subinginer in specializare electronica(anul 1978)
-mi-a fost adus la cunostinta zilelea acestea ca incepand cu 01.01.2016 conform Legii 284/2010 art.15, alin.(4) nu as mai putea sa ocup functia de sef serviciu
-intrebarea mea este urmatoarea:- studiile mele nu sunt echivalente cu sistemul Bologna 1 avand in vedere ca eu am absolvit o facultate si nu un colegiu?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 1 Ianuarie 2016
Legea nr.228/2010 nu are nico legatura cu ocuparea unui post si studiile necesare ocuparii acestuia.

Va referiti la Legea nr.284/2010 care mentioneaza doar : studii superioare. Intr-adevar, ce ati absolvit dvs reprezinta studii superioare si se incadreaza in textul legii, care nu face nicio distinctie (SLD sau SSD, sistem Bologna I sau II).
Ultima modificare: Vineri, 1 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Legea nr.228/2010 nu are nico legatura cu ocuparea unui post si studiile necesare ocuparii acestuia.

Va referiti la Legea nr.284/2010 care mentioneaza doar : studii superioare. Intr-adevar, ce ati absovt dvs reprezinta studii superioare si se incadreaza in textul legii, care nu face nicio distinctie.

da, ma scuzati, am tastat gresit numarul legii.este vorba de legea 284/2010
deci rationamentul pe care vi l-am expus mai sus este corect sau nu?nu sunt jurist si de aceea va intreb.multumesc
Mi se pare destul de corect rationamentul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut juridic diploma de absolvire, inginer colegiu - 2001, legea 84/1995 Promoafaceri Promoafaceri Buna ziua! In urma unui curs sustinut la un furnizor de formare profesionala, comisia de examinare de la Autoritatea Nationala pentru Calificari, a constatat ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii Adriana_Stoica Adriana_Stoica Am o prietena care este profesoara; a terminat de mult studii de scurta durata (IP3 cum se spunea pe vremuri) si a mai facut studii postuniversitare cu durata ... (vezi toată discuția)
Post vacant studii scurta durata crmnradu crmnradu Buna ziua! Suntem o institutie bugetara, personal contractual. Avem un post de referent gr.I.A (SSD) care va deveni vacant. Vrem sa il ocupam prin concurs si ... (vezi toată discuția)