avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit pe firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit pe firma

Am firma si platesc impozit pe venit pe microintrprindere, Din 2016 urmeaza sa realizez venituri pe firma din pariuri sportive si aparate electronice in baza unor contracte de asociere in participatiune. Ma mai incadrez in continuare la impozit pe venitul microintreprinderilor sau trebui sa depun vreo declaratie la fisc pentru a trece la impozit pe profit de 16 % ????
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:41, 5 Ianuarie 2016
Cod fiscal:

art 48:
(6) Nu intră sub incidenţa prevederilor prezentului titlu persoanele juridice române care:

a) desfăşoară activităţi în domeniul bancar;

b) desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;

c) desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc;


d) desfăşoară activităţi de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor petroliere şi gazelor naturale.


ART. 52 - Reguli de ieşire din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderii în cursul anului
(3) Microîntreprinderile care în cursul unui trimestru încep să desfăşoare activităţi de natura celor prevăzute la art. 48 alin. (6) datorează impozit pe profit începând cu trimestrul respectiv.
(4) Calculul şi plata impozitului pe profit de către microîntreprinderile care se încadrează în prevederile alin. (1) şi (3) se efectuează luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate începând cu trimestrul respectiv.


Deci veti trece la impozit profit din trim in care realizati astfel de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac sa trec la impozit de 16 % pe profit? utilizatorF utilizatorF buna ziua!! o soc. com care in 2015 a realizat rulaj de 65 .000 euro si platea impozit de 16 % din profit ..,,,in 2016 va plati 3% din venit ,conform ... (vezi toată discuția)
Platitor impozit profit, venituri consultanta 2013 dona77 dona77 Buna seara, Referitor la OG 8/2013 si norme - trecerea la microintreprindere (de la 1 februarie 2013) nu este obligatorie daca s-au realizat anumite ... (vezi toată discuția)
Trecere impozit profit me.elena me.elena Buna ziua Am o societate comerciala cu cod caen 7311\"Activitati ale agentiilor de publicitate \"cu CA sub plafonul de 65.000 eur , sunt obligata sa trec la ... (vezi toată discuția)