avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul poate fi tras la raspundere?
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul poate fi tras la raspundere?

Am un credit executat silit prin poprire pe salariu, din 2013.In toata aceasta perioada sumele retinute s-au dus, din informatiile pe care le am, in contul executorului.Acesta imi expediaza lunar, pe adresa de domiciliu, un document in care specifica faptul ca a retras suma respectiva, stipuland ca nici banca si nici eu, ca si datornic, nu as fi facut obiectii in acest sens.Nu stiu cine ii da dreptul sa faca afirmatia ca nu am ridicat obiectii, cata vreme pe mine nu m-a consultat nimeni in acest sens si nu are acceptul meu in vederea retinerii acelei sume.Dar nu doar aceasta este problema.Acel document prin care ma informeaza vine deschis la domiciliu. In el sunt specificate CNP-urile sotului si al meu ,precum si suma datorata, lucru care, din cate cunosc este o ilegalitate.Doresc sa il dau in judecata pe acest executor si as dori sa aflu in temeiul carei legi as putea face acest lucru si daca pot sa ma adresez judecatoriei pe raza careia domiciliez.
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 11:50, 4 Ianuarie 2016
Buna ziua!

Mentionarea datelor cu caracter personal in adresele de informare este permisa de Legea 677/2001, atat timp cat aceste date au legatura cu procedura executarii silite (banuiesc ca sotul a fost codebitor).
Daca exista o astfel de legatura intre sotul dumneavoastra si situatia care a generat declansarea procedurii de executare silita, din aspectele mentionate de dumneavoastra eu nu identific nici un element care sa atraga raspunderea disciplinara/contraventionala/penala a executorului judecatoresc.
Cu privire la mentiunile despre eventualele obiectii ale dumneavoastra, apreciez ca executorul a avut in vedere termenele de contestare prevazute de lege precum si eventualele obiectii pe care le puteti formula in cazul in care sesizati ca actele de executare nu sunt conforme cu legea (de exemplu, cu privire la cuantumul sumei poprite).

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)
Cum se poate evita o poprire salariala? smeagull smeagull Buna ziua, Speta este: in urma divortului, s-a infiintat din oficiu poprire pe salariul tatalui pentru minorul ramas la mama. Eu reprezint tertul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie în derulare din 2010. pot achiziționa un imobil în aceste condiții sau risc să fie executat? Dangiel68 Dangiel68 Am fost executat silit în anul 2010. De atunci plătesc, din pensie, 1/3 din cuantumul acesteia. Nu am avut imobile în proprietate. Acum, după 8 ani, vreau ... (vezi toată discuția)