avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... revizuire hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

revizuire hotarare judecatoreasca

Am avut un porces de partaj sa dat hotararea definitiva ,sa facut si apel sa respins apelul ,am apelat la un executor judecatoresc pt punerea in aplicare a hotarari (pe care l-am si platit)si acum m-am trezit cu un alt dosar de revizuire a hotarari definitive.
Ce se poate intampla in cazul asta.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:17, 4 Ianuarie 2016
Depinde ce se solicita prin cererea de revizuire.

Instanta va putea admite in tot sau in parte cererea de revizuire sau o va putea respinge.
Art.513 (4)NCPC,precizeaza ce se intampla in cazul admiterii cererii de revizuire"Daca instanta incuviinteaza cererea de revizuire,ea va schimba ,in tot sau in parte ,hotararea atacata,iar in cazul hotararilor potrivnice ,ea va anula cea din urma hotarare".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla in urma introducerii unei cereri de revizuire? valyyc valyyc Buna ziua! In urma unui proces am obtinut o hotărâre care ţine loc de act autentic de vânzare-cumpărare, cu recurs în 15 zile de la comunicare ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva - cerere completare - revizuire RobertD25 RobertD25 Salut ! Am nevoie de punerea in discutie a unei spete de drept civil ... 1.a. Cum stabileste Tribunalul - in apel - cate cicluri procesuale are un proces ... (vezi toată discuția)
Revizuirea unei hotarari definitive emil6702 emil6702 Ce conditii sunt, ce se poate obtine in urma revizuirii? (vezi toată discuția)