avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare pe motive de performanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare pe motive de performanta

Buna ziua,

Recent am fost anuntat ca postul meu va fi desfiintat si mi s-a cerut elegant demisia. Le-am spus ca nu imi pot da demisia, deoarece nu am alte oportunitati pe care sa ma duc, si sa incercam sa gasim o mutare pe alt post sau o metoda mai avantajoasa mie.

Cum alte posturi disponibilie in cadrul firmei la care lucrez (o multinationala) nu sunt, am inteles ca voi fi restructurat pe motive de performanta. Motivul ar fi rezultatul vanzarilor (sunt un om tehnic intr-o divizie de vanzari), dar inca nu mi s-au aratat criteriile de performanta.

Ce ma sfatuiti sa fac, ce posibilitati de actiune am? Momentan astept o instiintare oficiala, un motiv numit clar, inainte de a merge la un avocat. Intre timp, orice alta parere este bine venita.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stofarius , utilizator 11:47, 9 August 2009
Aprecierea este individuala, deci si evaluarea performantei va fi individuala, chiar si sub aspectul determinarii cotei individuale dintr-un target comun/colectiv si a raspunderii aferente.

Unde nu stau bine, la rezultatele vanzarilor. Insa aici , toate echipele sunt formate din 2 oameni: un tehnic, si un sales. Eu de 3-4 luni sunt singur, fara sales, si fac ambele taskuri. Ei mi-au atribuit un om de sales ptr echipa, dar nu cunoaste domeniul, si prin urmare nu ma ajuta profesional.

Este u motiv intemeiat care trebuie luat in considerare atat la o eventuala evaluare cat si in cazul unui proces.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
Edbah, utilizator
In ceea ce priveste "performanta" am emailuri de la colegi din alte departamente, care imi multumesc pentru prestatia de la clienti, deci plus pentru mine.

Astazi am aflat de la managerul direct, ca iau in calcul restructurarea pe motive de indisciplina. Aici insa nu au motive, nu am fost sanctionat niciodata, nu am fost mustrat nici oficial , nici neoficial.

Eu stiu ca nu pot fi dat afara pe motive disciplinare, fara avertismente scrise, in prealabil. Ce parere aveti?
Stiti foarte bine. Probabil urmeaza de acum inainte un referat, convocarea in comisie. Tineti aproape de noi!
Astazi mi s-a facut o oferta intr-o alta divizie, pe un salariu mult mai mic. Daca ma mut in acea divizie, eu incerc sa ma mut cu acelasi salariu, prea mare spun ei.

Ce prevede legea la restructurari? Mutari pe alte pozitii pe acelasi salariu, sau mai mic?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Incadrare functie conform cor AlexandraPet AlexandraPet Salut , Lucrez din 2012 la filiala din Romania a unei companii multinationale pe postul de Asistent Manager Vanzari. La intrunirea de la sfarsitul acestui ... (vezi toată discuția)
Pot combate restructurarea intr-un proces? ronin76 ronin76 Buna ziua. Lucrez la o multinationala intr-o pozitie de top management. Conduc un departament care sustine compania cu 70% din cifra de afaceri. Compania e pe ... (vezi toată discuția)
Restructurare post mihaidancu2005 mihaidancu2005 Incepand cu data de 11.10.2013 in momentul in care am depus cererea de intrare in concediu de crestere copil mi s-a adus la cunostinta de catre departamentul ... (vezi toată discuția)