avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Art. 471 Cod Fiscal. Sistem nou de calcul al ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Art. 471 Cod Fiscal. Sistem nou de calcul al impozitului auto?

ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport

(1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deţine dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.

(2) În cazul dobândirii unui mijloc de transport, proprietarul acestuia are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, în termen de 30 de zile de la data dobândirii şi datorează impozit pe mijloacele de transport începând cu data de 1 ianuarie a anului următor înmatriculării sau înregistrării mijlocului de transport.

(4) În cazul radierii din circulaţie a unui mijloc de transport, proprietarul are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal în a cărui rază teritorială de competenţă îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, în termen de 30 de zile de la data radierii, şi încetează să datoreze impozitul începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.


Speta: cumpar in ianuarie un autoturism in 12 ianuarie 2016 si il instrainez in februarie 2016.
1. Cand voi plati impozitul ? - contradictie cu HCl care prevede achitarea totala a impozitului datorat pentru a emite Certificatul de Atestare Fiscala necesara noului proprietar.
2. Pentru ce perioada o sa platesc impozit ? - conform Legii 227 pentru tot anul fiscal, nu ?
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 12:38, 4 Ianuarie 2016
Exact.

Vedeti si Normele de aplicare Cod fiscal publicate pe site-ul finantelor si aprobate de Guvern la sfarsitul lunii decembrie (urmeaza sa fie publicate in Monitorul Oficial)

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit mijlocului de transport conform legii 227/2015 dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu [i]]Articolul 471 din Legea 227/2015 prevede ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport (1) Impozitul pe mijlocul de ... (vezi toată discuția)
Acte ptr taxe locale ang671 ang671 Buna ziua,as vrea sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Mi-am facut mutatia din sect 5 in sect 2, am un automobil Clio si vreau sa il trec ptr ... (vezi toată discuția)
Impozit autoturism HritcuDanielValentin HritcuDanielValentin Daca autoturismul este radiat incepand cu data de 19.01.2016,ma poate obliga cineva din administratia locala sa platesc impozitul autoturismului pana la ... (vezi toată discuția)