Aşa cum am precizat anterior, nu toţi cei care bântuie prin instanţe doresc să-şi iubească copilul; întâlnim procesomani, întâlnim bărbaţi jigniţi în bărbăţia lor că femeia a îndrăznit să fugă dintr-o relaţie nocivă, în care era victima unui abuzator, acestia sunt cei pentru care unicul ţel este răzbunarea, indiferent dacă în urma demersului lor, nu vor avea nimic de câştigat, dar au satisfacţia de a o fi hărţuit pe fosta parteneră.
Art. 14
Buna-credinţă
(1) Orice persoană fizică sau persoană juridică trebuie să îşi exercite drepturile şi să îşi execute obligaţiile civile cu bună-credinţă, în acord cu ordinea publică şi bunele moravuri.
(2) Buna-credinţă se prezumă până la proba contrară.
Art. 15
Abuzul de drept
Niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe.
Ei, acum întreb şi eu: unde este bunăcredinţa unui individ care cere un drept, legal de altfel, dar, obţinându-l, nu-l respectă sau se foloseşte de el în mod abuziv?
De exemplu, cere autoritate părintească comună, dar el trăieşte de ani de zile la Honolulu şi îşi face simţită prezenţa doar când doreşte el, în rest fiind absent? În ce măsură poate hotărî tăticul din Honolulu la care instructor de înot să duc copilul, să nu vorbim de costuri, transport, timp alocat pentru această activitate? Sau poate el nu este de acord cu şcoala din strada Ionescu, fiindcă consideră că şcoala din str. Popescu este mai potrivită pentru progenitura lui şi trimite prin fax, email, reclamaţii la şcoală, la Inspectorat, la Minister, la DGASPC, etc. fiindcă decizia sa a fost încălcată?
Recomand lucrarea "Legile fundamentale ale imbecilităţii umane", unde această categorie de oameni,care îşi fac singuri rău, făcând rău şi celor din jur, sunt definiţi ca imbecilii perfecţi.
Aceştia sunt prezenţi în toate clasele sociale, începând de la beneficiarii premiilor Nobel până la analfabeţii din Hârtoapele din Deal.