avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... inregistrarea unui teren in acte
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

inregistrarea unui teren in acte

Buna ziua!
am inceput demersurile pentru cumpararea unei case cu teren la tara si am intampinat urmatoarea problema: terenul aferent este de 4700m2 dar in titlul de proprietate figureaza doar 3000.
pe actul de vanzare cumparare al proprietarului care ne vinde noua scrie : 3000m2 din actul de proprietate. Apoi scrie " desi in titlul de proprietate suprafata este de 3000m, in urma masuratorilor au ezultat 4700m.
Acum cel care a facut cadastrul nu a putut sa masoare decat ce este in titlul de proprietate si asta va figura in cartea funciara iar cei 1700m2 raman practic ai nimanui desi ar trebui sa ne apartina.
Ce putem sa facem ca sa avem toata suprafata in acte?
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 10:18, 23 Ianuarie 2016
O varianta ar fi fost daca nu se inscria in cartea funciara 3000mp sa se faca o actiune in instanta iar in urma unei sentinte sa se inscrie in CF toata suprafata detinuta.
Dar avand in vedere ca sa efectuat o documenttie cadastrala prin care s-au stabilit limitele nu cred ca o procedura de rectificare mai este posibil. Va indrum sa discutati cu un avocat.
O alta varianta ar fi de obtinere a unui certificat de posesiune de la primarie, dar pentru aceasta ar fi bine sa figurati cu suprafata intreaga la taxe si impozite.
Puteti cere rectificarea inscrierilor de carte funciara conform art.907-915 Noul Cod Civil
si cu certificatul de posesiune ce facem? ce este? cum se obtine?
cum obtinem un certificat de posesiune?
daca obtinem un certificat de posesiune putem sa il inscriem apoi in cartea funciara? Cum luam acest certifiact? de ce este nevoie?

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate iaonteodor iaonteodor Cine modifica un titlu de proprietate incomplet ( nu e specificat nr tarlalei si al parcelei). Mentionez ca s-a facut succesiune dupa titlul in cauza. Cei din ... (vezi toată discuția)
Cadastru si acte vechi bubba bubba salut! poate cineva sa ma lamureasca in problema asta? am un teren pe care l-am mostenit. am certificat de mostenitor care atesta ca sunt proprietarul acestei ... (vezi toată discuția)
Lege corectie cadastru teren Adriana68 Adriana68 Buna ziua, Am citit undeva la un moment dat faptul ca s-a emis o lege prin care rectificarea titlului de proprietate in cazul in care exista diferenta intre ... (vezi toată discuția)