vreau sa stiu, daca la iesirea la pensie anticipata se ia in calcul si un contract de 2 ore la o alta firma ca vechime in munca sau se calculeaza doar la iesirea la pensie la limita de varsta , mentionez ca am 2 locuri de munca, al doilea sunt incadrata cu 2 ore si unde se platesc toate darile la stat. multumesc !
buna ziua, revin cu inrebarea la care nu am inteles raspunsul si anume daca doresc pensie partial anticipata , pentru 1 an care-mi lipseste la cotizatie , de ce sunt penalizata cu 43,5 %
mi se pare o eroare avind vechimea de 37 ani si 9 , si 1 an de somaj, sa inteleg , ca somajul nu se ia in calcul ?multumesc !
37 de ani si 9 luni + an somaj = 38 de ani si 9 luni de stagiu.
Pentru pensie anticipata(fara penalizare) conditia de stagiu este de 39 de ani si 9 luni,fara stagiul asimilat.
Daca nu indepliniti acesta conditie pensia va fi anticipata partiala cu penalizare de 43,5% la momentul(01/07/2017).
Si o zi daca va lipseste din conditia de stagiu tot aceeasi penalizare vi se aplica.
Pensionare
ContSters341686
Buna ziua;
Sunt nascuta in luna februarie 1959 si am o vechime in campul muncii de 35 de ani si 8 luni vechime neintrerupta in conditii normale de munca si 1 ... (vezi toată discuția)