avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna ziua;
Sunt nascuta in luna februarie 1959 si am o vechime in campul muncii de 35 de ani si 8 luni vechime neintrerupta in conditii normale de munca si 1 an de somaj, in ce an si in ce conditii as putea sa ma pensionez fie si anticipat mai devreme de varsta standard de pensionare. Mentionez ca momentan nu lucrez dar imi platesc asigurarile sociale la Casa de Pensii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:11, 12 Martie 2015
Limita de varsta la 61 de ani si 4 luni.
Pensie anticipate sau anticipata partial la 56 de ani si 4 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 39 de ani si 4 luni,fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partial este de 31 de ani si 4 luni,fara stagiul asimilat.
Penalizarea maxima(iunie 2015)va fi de 45%.
Penalizarea este maxima sau mai exista si alte variante.
Va multumesc
Daca va deschideti dreptul la pensie la 56 de ani si 4 luni si nu indepliniti conditia de stagiu de 39 de ani si 4 luni,fara stagiul asimilat,penalizarea va fi maxima.
Buna ziua;

Daca am dreptul la pensie partial anticipata, cu penalizare, la 56 de ani si 4 luni cu o vechime de 37 de ani si nu ma pensionez anul acesta cand implinesc varsta, ma pot pensiona la anul indiferent de luna in care depun dosarul sau sunt obligata sa ma pensionez exact la 56 de ani si 4 luni?
Puteti sa va pensionati oricand doriti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata Nicoleta_daci Nicoleta_daci Buna seara! Vreau si eu sa stiu la ce varsta pot iesi la pensie anticipat? - sunt nascuta in 1959 - am lucrat 18 ani grupa II, procent 100% + inca 15 ani. ... (vezi toată discuția)
Pensionare viorica p viorica p Buna ziua! As dori sa stiu daca o doamna in varsta de 55 de ani cu 34 de ani de serviciu,cu o intrerupere de 4 ani,se poate pensiona anticipat.Va ... (vezi toată discuția)
Pensionare in cazul grupei a ii-a de munca harnica harnica Buna ziua Pentru o persoana feminina nascuta in 1960, 2 septembrie, care a cotizat timp de 32 ani , din care 20 de ani si 8 luni grupa a 2-a pana in ... (vezi toată discuția)