avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... terminologie S, SLD, SSD, M, G
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

terminologie S, SLD, SSD, M, G

buna ziua.in ce act sau acte normative gasesc faptul ca S=prescurtarea de la studii superioare, SLD=prescurtarea de la studii superioare de lunga durata, SSD=prescurtarea de la studii superioare de scurta durata, M=prescurtarea de la studii medii, G=prescurtarea de la studii generale?aceste prescurtari(S,SLD,SSD,M si G) apar in diversele acte care reglementeaza salarizarea in sitemul bugetar.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 5 Ianuarie 2016
Nu stiu daca exista un act normativ care sa prevada expres asa ceva.

Insa a existat si exista acte normative care prevad astfel de prescurtari . De exemplu:
Legea 330/2009:
Art. 38. - In baza art. 18 alin. (1) si (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificarile si completarile ulterioare, salarizarea absolventilor ciclului I si II (Bologna) se face la nivelul absolventilor cu studii superioare de lunga durata (S).

Legea 284/2010
Art. 27
In baza art. 18 alin. (1) si (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificarile si completarile ulterioare, salarizarea absolventilor ciclului I si/sau II (Bologna) se face la nivelul absolventilor cu studii superioare de lunga durata (S).

da, aceste articole le stiu dar sunt neclare.eu am gasit Ordinul nr. 2858/2011 privind aprobarea Nomenclatorului general de funcţii didactice şi de cercetare auxiliare din învăţământul superior care spune la 1) Nivelul studiilor: studii superioare (S), studii superioare de scurtă durată (SSD), studii postliceale (PL), studii medii (M), studii gimnaziale (G). ce spuneti de acesta?
Eu am dat unele exemple si nu am postat intreaga legislatie. Este bun acel act normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssd vs. sld Doina Elena Doina Elena Va redau din Legea salarizarii unice-proiect Art.38. – În baza art. 18, alin. (1) şi (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor ... (vezi toată discuția)
Salarizare bugetari deidei deidei cum se salarizeaza concret absolventii ciclului 1 bolognia? un absolvent este incadrat ca profesor pentru clasele 5-8 deci cu S in cazul personalului ... (vezi toată discuția)
Ciclul i bologna claudialiliana claudialiliana In anul 2009 am terminat facultatea de Marketing si am fost incadrata cu SSD ( didactic auxiliar), in octombrie 2010 am plecat in concediu crestere copil, de ... (vezi toată discuția)