avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare bugetari

cum se salarizeaza concret absolventii ciclului 1 bolognia? un absolvent este incadrat ca profesor pentru clasele 5-8 deci cu S in cazul personalului contractual din primarii ce lege se aplica referitor la aceste studii?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:52, 11 Februarie 2010
Deocamdata, legea 330/2009 considera absolventii ciclului I Bologna ca absolventi de studii superioare (S) si prevede ca vor fi salarizati ca atare...
Kyandra a scris:

Deocamdata, legea 330/2009 considera absolventii ciclului I Bologna ca absolventi de studii superioare (S) si prevede ca vor fi salarizati ca atare...


Ce articol din lege considera ca absolventii ciclului I vor fi incadrati pe studii superioare (S) ?
Ar fi bine sa fie asa, dar nu cred .
Cum interpretati urmatorul articol din legea 330/2009 :
Art. 38
In baza art. 18 alin. (1) si (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificarile si completarile ulterioare, salarizarea absolventilor ciclului I si II (Bologna) se face la nivelul absolventilor cu studii superioare de lunga durata (S).
Pai tocmai asta e...ca nu poti salariza pe cineva la nivel de studii superioare si sa-l incadrezi pe un post/fp de un nivel de studii inferior (fiecare din cele 3 clase de fp are grila ei de salarizare). Cu atat mai mult cu cat ANFP a dat aviz de transformare in FP clasa I pentru posturile fp care au promovat examenul de promovare in clasa, ca urmare a obtinerii unei diplome de licenta Bologna.
Si sa nu uitam faptul ca fp clasa II se refera la absolventii invatamantului superior de scurta durata, care a fost desfiintat (si practic, si sintagma) tocmai prin legea 288/2004, iar nicaieri in cuprinsul legislatiei aplicabile in acest moment in Romania nu scrie ca ciclul I Bologna reprezinta SSD...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent de studii superioare (2010) de 3 ani!!!!! functionar functionar "public" -un functionar cu studii medii si vechime in domeniu de peste 15 ani, termina in anul 2010 studii superioare (3 ani). Poate fi avansat intr-o alta treapta ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici mihaitaene mihaitaene Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, specializarea Administratie Publica, ciclul I Bologna, promotia 2009. Acum am sustinut examenul de ... (vezi toată discuția)
Studii superioare sau de scurta durata? mircea_c mircea_c Va rog tare mult sa-mi raspundeti la o intrebare: Facultatile de 3 ani in sistem Bologna(fara master), sunt considerate studii superioare sau studii de scurta ... (vezi toată discuția)