avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu de baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu de baza

buna ziua! am si eu o nelamurire:ce se include in salariul de baza? din cate stiu sal.de incadrare si sporul de vechime, sporul pt munca vatamatoare fiind in afara salariului de baza.pt propunerea de buget ni s-a cerut o anexa cu nr de personal si fondul salariilor de baza, ori atunci nu ar fi complet acoperite cheltuielile de personal, daca nu includem si sporurile pt munca vatamatoare si contributiile angajatului si ale angajatorului, deci totalul cap.10, nu doar sal de baza, si nu stiu cum sa procedez.
multumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
buiavasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:49, 5 Ianuarie 2016
Art.160 C.mun. : Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.
multumesc, dar adresa pe care am primit-o se refera numai la sal.de baza, deci salariile care nu includ si sporuri sau alte adaosuri, lucru care nu mi se pare normal si formularea asta ma cam incurca, eu ma refeream strict la sal de baza nu la sal brut.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
buiavasi, utilizator
Nu stiu sa existe un text de lege care sa prevada expres ca cuprinde salariul de baza.

Legea 284/2010 - aplicabila sectorului bugetar - dispune la art.9 alin.2 ca, sistemul de salarizare cuprinde salariile de bază, soldele/salariile de funcţie şi indemnizaţiile lunare de încadrare, sporurile, premiile, stimulentele şi alte drepturi în bani şi în natură, corespunzătoare fiecărei categorii de personal din sectorul bugetar, iar la alin.10 alin.1 , salariile de bază, soldele/salariile de funcţie şi indemnizaţiile lunare de încadrare se stabilesc prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare cu valoarea de referinţă, rotunjindu-se din leu în leu în favoarea salariatului.
Pentru personalul bugetar, legea 330/2009 la art 30 a prevazut ca, incepand cu 01.01.2010, in salariul de baza se introduceau anumite sporuri, respectiv indemnizatii de conducere, asa cum erau ele prevazute in notele din anexele la lege, corespunzatoare fiecarei categorii de salariati in parte.
Legea 285/2010, la art. 1 alin. 5, prevede faptul ca in salariul de baza se introduc si sumele compensatorii cu caracter tranzitoriu, acordate conform OUG 1/2010 (acele sporuri care nu se mai regasesc in anexele la legea 330/2009, dar de care salariatul a beneficiat la data de 31.12.2009 si pe care le primeste in continuare) - aici intra sprul pentru conditii vatamatoare ( 10%) si cel pentru conditi periculoase (de 15%).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare bugetari mancipri mancipri Sunt bugetar la o unitate de stat. Din anul 2009 si pana in prezent sporl meu de vechime (25% prevaut in C.L.M.) Mi-a fost introdus in salariul de incadrare ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna exact salariu de baza? mieluu mieluu am revenit la serviciu dupa 2 ani.am primit o decizie pentru un salariu de baza de 4000lei(salariu incadrare 3400).asta la bugetari. ce inseamna?se va aplica ... (vezi toată discuția)
Salarizare personal bugetar buiavasi buiavasi buna dimineata ! as dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatorul aspect: as dori sa stiu daca , in cazul personalului contractual din sectorul ... (vezi toată discuția)