Buna ziua! Stie cineva cum decurge un divort in Italia si care sunt legile? Am auzit multe discutii cum ca legea e de partea sotiei in cea mai mare parte.
Lucrurile stau cam asa in acest caz:
Sotul nu doreste sa mai stea cu sotia, aceasta fiind dezocupata, si avand impreuna 3 copiii, dintre care 2 minori. Ar fi fost ok sa trebuiasca sa le plateasca pensie alimentara celor 2, deoarece sunt minori, dar din cate am inteles, trebuie sa intretina si sotia deoarece aceasta nu lucreaza..Am auzit si ca sotia il poate da in judecata pentru abandon, asta pentru ca respectivul a plecat de acasa.
Stie cineva cum se procedeaza? E urgent, va rog.
Daca sunteti ceteni romani si unul din dvs. locuieste in Romania , instanta competenta este cea romana astfel ca va judecati dupa legea romana.
In Italia exista o procedura prealabila prin care se cere mai intai separatia sotilor iar la interval de un an dupa ce se obtine hotararea de separatie se poate solicita divortul, Daca ambii soti locuiesc in Italia fiind cetateni romani pot , de asemenea sa cada de acord pentru a se judeca pe legea romana.Daca nu cad de acord se judeca dupa legea italiana , urmand sa consultati un avocat italian .
Divort italian
Chiriac Roxana
In cazul unei casatorii dintre un italian si o romanca efectuate in Italia dupa legea italiana unde se poate cere divort?Sotia romanca a solicitat rezidenta ... (vezi toată discuția)