avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua! Stie cineva cum decurge un divort in Italia si care sunt legile? Am auzit multe discutii cum ca legea e de partea sotiei in cea mai mare parte.
Lucrurile stau cam asa in acest caz:
Sotul nu doreste sa mai stea cu sotia, aceasta fiind dezocupata, si avand impreuna 3 copiii, dintre care 2 minori. Ar fi fost ok sa trebuiasca sa le plateasca pensie alimentara celor 2, deoarece sunt minori, dar din cate am inteles, trebuie sa intretina si sotia deoarece aceasta nu lucreaza..Am auzit si ca sotia il poate da in judecata pentru abandon, asta pentru ca respectivul a plecat de acasa.
Stie cineva cum se procedeaza? E urgent, va rog.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:19, 8 Ianuarie 2016
Daca sunteti ceteni romani si unul din dvs. locuieste in Romania , instanta competenta este cea romana astfel ca va judecati dupa legea romana.
In Italia exista o procedura prealabila prin care se cere mai intai separatia sotilor iar la interval de un an dupa ce se obtine hotararea de separatie se poate solicita divortul, Daca ambii soti locuiesc in Italia fiind cetateni romani pot , de asemenea sa cada de acord pentru a se judeca pe legea romana.Daca nu cad de acord se judeca dupa legea italiana , urmand sa consultati un avocat italian .
in Italia, perioada de separare a sotilor este de 3 ani. abia apoi se poate solicita divortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort italian Chiriac Roxana Chiriac Roxana In cazul unei casatorii dintre un italian si o romanca efectuate in Italia dupa legea italiana unde se poate cere divort?Sotia romanca a solicitat rezidenta ... (vezi toată discuția)
Divort, competenta - legea statului av.farkas av.farkas Soţia a devenit şi cetăţean Italian. După 8 ani de conveţiuire în mod fraudulos soţia împreună cu minorul se întorc în România, refuzând să mai ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Scristi64 Scristi64 Cum poate o mama sa obțină custodia copilului tatăl fiind italian. Ea se afla în românia cu copilul cu acordul tatălui dar ia oprit certificatul de ... (vezi toată discuția)