avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum sa fac o plangere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum sa fac o plangere penala

Am dat spre comodat un autoturism dacia catre o persoana. Respectiva persoana e de rea credinta. Conform contractului de comodat el platea impozitul,reparatii amenzi,etc., ceea ce nu a facut...eu am platit impozit,m-am trezit si cu amenda la CNADR pe care am atacat-o in instanta. Contractul a expirat la 31.12.2015. L-am sunat sa intru in posesia bunului dar nu mai am cu cine discuta; totodata el a instrainat autoturismul altei persoane.
Singura cale acum este in instanta . Am inteles ca trebuie sa fac plangere la judecatorie. Intrebarea mea este: Ce fel de plangere? si unde gasesc un model de astfel de plangere pentru am recupera bunul sau sa pot radia masina.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dorulet75 , utilizator 21:25, 7 Ianuarie 2016
In contractul de comodat a fost precizat clar data la care inceteaza valabilitatea documentului si comodatarul are obligatia sa restituie bunul mobil?
Aspectul ca vehiculul a fost instrainat ,va ingreuneaza situatia si face ca actiunile dv sa fie de durata,fara garantia recuperarii in fapt a vehiculului
Cum a putut sa fie tranzactionat bunul mobil in lipsa cartii de identitate ,fara certificat fiscal,fara document vizat de autoritatea fiscala ?
Initial in baza contractului de comodat,notificati oficial comodatarul sa restituie bunul mobil,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Speta este complexa,posibil sa fie necesare mai multe demersuri=actiuni penale si civile
Daca nu stapaniti procedura,este de preferat sa contactati persoana specializats care sa analizerze succesiunea de evenimente ,sa hotarasca strategia optima de aparare a intereselor dv si sa va redacteze actiunea,eventual sa va reprezinte in instanta
Pentru radiere bun mobil de pe rol fiscal ideal este contract de vanzare cumparare,
In lipsa acestuia,analizati oportunitatea radierii la cerere
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
ynocentta, utilizator
multumesc mult...data la care contractul expira este in clar ..adica la 31.12.2015 dar de innapoiere bunului nu scrie nimic....asa cum ati spus dvs am consultatat un avocat si pt moment am facut o notificare ...in cazul in care nu rasp pozitiv voi merge pe civil...mentionez faptul ca la inceput am facut un act de vanzare cumparare de mana, iar cand m-am intalnit sa perfectez actul, persoana care a luat autoturismul a zis sa facem act de comodat pt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)
Masina instrainata prin contract de comodat testu testu Buna seara, Am \\"vandut\\" masina unei persoane prin contract de comodat pe 10 ani facut la un birou de notariat. Azi am observat ca tipul caruia i-am ... (vezi toată discuția)
Instrainare autoturism AlSoryn AlSoryn Buna ziua, Am instrainat un autoturism unei cunostinte printr-un act de vanzare-cumparare, acesta stiind ca nu-i pot da certificatul fiscal ( am o oprire pe ... (vezi toată discuția)