avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ACORDARE CARD EUROPEAN DE SANATATE STUDENTILOR CARE ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ACORDARE CARD EUROPEAN DE SANATATE STUDENTILOR CARE INVATA IN STRAINATATE

In CODUL FISCAL apar, ca si persoane care nu platesc CASS dar sunt asigurate in sistemul public, studentii pana la 26 ani care nu au venituri din munca; totusi, studentilor care invata in strainatate , li se cere inca din vara trecuta sa achite aceasta contributie la ANAF daca vor sa primeasca CARD EUROPEAN DE SANATATE. In Codul Fiscal nu scrie nimic despre asta, CASMB -ul nu m-a lamurit pe ce baza trebuie platit ceva si de aceea, rog pe cineva familiarizat cu problema asta sa imi spuna care este actul oficial prin care este "contrazis" Codul Fiscal.
Ma intreb acum si daca sunt asigurati cat timp sunt in tara fara aceasta contributie...sau e vorba numai despre CEAS. Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: takanuva , utilizator 12:03, 7 Ianuarie 2016
Asa voi face. Multumesc frumos!
Se pare ca este vorba despre o reglementare a Comisiei administrative Europene care a decis ca studentii care invata in alte state trebuie sa fie asigurati in statul respectiv. Se aplica si studentilor straini care invata in Romania. Nu sunt asigurati la ei in tara, trebuie sa se asigure in Romania. Nu cred ca am ce fac. Mi s-a mai spus si ca in legea 95/2006 este scris ca e vorba despre studentii care invata in Romania....asta nu cred.
O problema mai este si ca, daca incheiem asigurare in Olanda direct, pe perioadele vacantelor aici nu vom fi asigurati....ne obliga in felul asta oricum sa platim 60 ron pe luna, asigurarea minima. European sau romanesc, un asemenea tratament nu este corect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card european de sanatate pentru student care studiaza in marea britanie mrnvladu mrnvladu Fiul meu este din toamna aceasta student in Marea Britanie. Casa de Asigurari de sanatate a refuzat sa ii elibereze cardul european de sanatate motivand ca ... (vezi toată discuția)
Cardul european de sanatate obținerea acestuia alexandrany alexandrany Aș avea o întrebare legată de Cardul european de sănătate. Dacă eu sunt studentă în străinătate nu mai beneficiez de asigurare din partea sistemului ... (vezi toată discuția)
Asigurări de sănătate dandan7 dandan7 Bună ziua, Sunt student, am peste 26 de ani şi nu am asigurări de sănătate. Am nevoie de adeverinţe medicale pentru facultate. Sunt obligat să am ... (vezi toată discuția)