As vrea sa ma consult si eu cu voi, dragi colegi in legatura cu dizolvarea unei firme.
In mai Tribunalul a pronuntat o hotarare de dizolvare, pentru ca societatea nu si-a depus in 2006 situatiile financiare.
Am facut recurs la Tribunal si am depus si la Registrul comertului recurs.
S-a dat termen de judecata si s-a inregistrat recursul in Registru.
Dosarul in care s-a pronuntat sentinta impotriva careia am facut recurs e la Curtea de Apel.
Exista vreo sansa ca societatea sa nu se dizolve?
Mentionez ca in 2006 nu a avut nicio activitate si nu exista o prevedere legala care sa oblige sa declare inactivitatea.
foarte simplu cumperi un sereleu curat infiintat acum patru ani. Faci un contract de asociere in participatiune( intre societatea dizolvata si societatea cumparata) pe care il antedatezi acum trei ani inainte de dizolvarea primei societati. Dupa care muti toate contractele de pe societatea dizolvata pe societatea nou cumparata si reziliezi contractul de asociere in participatiune. Vezi ce faci in contabilitate !!!
Nu e mare smecherie !!!
Precizez ca am subinchiriat catre o pers fizica, foarte apropiata, care la randul sau efectueaza inchirierile.
Ideea e ca daca se radiaza societatea care a inchiriat prima, x, cea care are contract de inchiriere cu proprietarul pe termen lung, pers fizica poate opune contractul sau de subinchiriere cu societatea (radiata), x, catre proprietarul-locator?
Acest aspect este valabil si pentru un contract de asociere in participatiune? Presupunand ca o parte din contractul de asociere in participatiune pierde capacitatea, fiind radiata, x, mai poate fi opozabil acel contract catre proprietar?
Care ar fi avantajele si dezavantajele unui contract de subinchiriere vs contract de asociere in participatiune si a doua parte sa fie persoana juridica (sc) vs persoana fizica. Evident contracte incheiate anterior dispunerii dizolvarii .
Multumesc anticipat pt orice idee.
HELP!
Ma aflu in eceeasi procedura de dizolvare, dar la mine problema e ca... n-am platit timbrul...
Facusem recurs la decizia tribunalului, cu dovada depunerii bilanturilor, dar nu m-am prezentat si nici n-am platit taxa judiciara de timbru.
Ce mi-a mai ramas de facut? Termenul de 30 de zile de la publicarea sentintei in M.O. a trecut, am inteles ca la respingerea pe motiv de netimbrare nu se poate contesta....
Va ro, sunt disperata...:((
Ajutor urgent
ccoco
buna ziua, am mare nevoie de un raspuns. am o firma din 2003. din 2006 nu am mai avut nici o activitate si nici nu s-a mai depus nici un bilanta la admin ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma
nicolaus
Am o problema , in ianuarie am observat pe portalul trbunalului ca firma mea este in dizolvare ceruta de ORC! Am fost si m-am interesat de ce si mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)