avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate , mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate , mostenire

Bunicul meu a murit si a fost unicul proprietar pe un teren cu mentiunea in actul casei ca este casatori cu x . bunicii mei au avut 2 copii, 1 a murit si 1 traieste . ii revine terenul bunicii sau se imparte intre singurul copil ramas , bunica si nepotul din partea copilului decedat ? si bunica are o mostenire de primit , poate sa faca intr-un fel sa lase tot ce este al ei unei singure persoane fara acordul nimanui ?poate sa lase terenul sau partea ei de teren si tot ce urmeaza sa primeasca ca mostenire unui singur individ? mostenirea este o despagubire pt tot ce au avut in alta tara din al 2-lea razboi modial fiind cotropiti de rusi. astept raspuns, multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:47, 5 Ianuarie 2016
Buna seara
Bunica, copilul care-i traieste si copii copilului decedat dezbat succesiunea de pe urma bunicului.
cotele sunt:
bunica 1/4 din masa succesorala si cei restul se imparte in 2 parti egale intre copilul supravietuitor (jumatate si cealalta jumatate se imparte intre copii celui decedat.
Bunica poate renunta la mostenirea bunicului si atunci toata masa se imparte in 2 parti ca mai sus.
Cum bunul ramas era proprietate comuna a celor doi, cotele sunt astfel:
Bunica 5/8 din toata masa succesorala, copilul supravietuitor 3/16 si fiecare din cei doi nepoti 3/32.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre copil, nurori si nepoti Voltrax Voltrax Buna ziua, Am o mare dilema careia nu reusesc sa-i dau de cap.Am sa incerc sa explic cat de concis si de clar pot.Situatia sta in felul urmator: Bunici ... (vezi toată discuția)
Moștenire după bunică - un copil viu, alt copil decedat cu 2 copii Andreea_81 Andreea_81 Bună ziua, vă rog să mă lămuriți în legătură cu următorul astepct: Bunica a avut doi copii. Unul trăiește, iar celălalt, decedat înaintea ... (vezi toată discuția)