avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire după bunică - un copil viu, alt copil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire după bunică - un copil viu, alt copil decedat cu 2 copii

Bună ziua, vă rog să mă lămuriți în legătură cu următorul astepct: Bunica a avut doi copii. Unul trăiește, iar celălalt, decedat înaintea bunicii, a avut la rândul lui doi copii. Cei doi nepoți moștenesc ceva de la bunică sau moștenește totul copilul supraviețuitor? Dacă moștenesc și nepoții, cum se va împărți masa succesorală? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea_81 , utilizator 10:30, 21 Martie 2019
Mostenesc nepotii si copilul in viata.
Masa succesorala se imparte: copilul in viata 1/2 si nepotii 1/2 (adica 1/4 fiecare).
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre copil, nurori si nepoti Voltrax Voltrax Buna ziua, Am o mare dilema careia nu reusesc sa-i dau de cap.Am sa incerc sa explic cat de concis si de clar pot.Situatia sta in felul urmator: Bunici ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate , mostenire Madalin932 Madalin932 Bunicul meu a murit si a fost unicul proprietar pe un teren cu mentiunea in actul casei ca este casatori cu x . bunicii mei au avut 2 copii, 1 a murit si 1 ... (vezi toată discuția)