avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... persoana cu handicap concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

persoana cu handicap concediu crestere copil

buna seara am si eu o intrebare , persoana cu handicap naste un copil sanatos dupa concediul de 2 ani, mai are drept la concediu sau indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 3 ani daca da cat trebuie sa primeasaca si care estelegea si care sunt articolele care specifica asa ceva , Va multumesc anticipa
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:49, 6 Ianuarie 2016
1. Aveti dreptul sa prelungiti concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani numai daca copilul este incadrat in grad de handicap.

2. Indemnizatia va fi aceeasi cu aceea de pana acum.
ok si daca copilu e fara handicap dar mama e cu handicap nu are nici un drept sa prelungeasaca pana la varsta de 3 ani ???
1. - Atata timp cat parintele cu handicap indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta va beneficia de acestea.
- Daca copilul este sanatos va beneficia de CCC si indemnizatie numai pana la varsta de 2 ani.

2. - Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 32
...
(2) Persoana cu dizabilitate grava sau accentuata care are in intretinere un copil si care nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si indemnizatiei lunare aferente beneficiaza de sprijin lunar in cuantum de 0,9 ISR pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv de 0,3 ISR pentru copilul cu varsta cuprinsa intre 2 si 7 ani. (n.m 1 ISR, in vigoare = 500 lei)
...

- Dar persoana de care spuneti dvs. nu este in aceasta situatie deoarece ea indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta, pana la varsta de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cresterea copil in cazul persoanei cu dizabilitati mahdalll mahdalll Am o fetita de 2 anisori alocatia care a avuto a fost de 200 lei. Eu mama find cu handicap. Mentionez ca am un handicap gradul 1 iar copilul e ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani ggrama ggrama Acum lucrez, insa as dori sa-mi i-au concediu pentru ingrijirea copilului cu dizabilitati care are 5 ani. Am inteles ca se poate pana la varsta de 7 ani a ... (vezi toată discuția)
Expirare certificat handicap vs. expirare suspendare ccc ada1973 ada1973 Buna ziua, Suspendarea CCC expira in cazul copilului cu handicap la implinirea varstei de 3 ani sau la expirarea certificatului de handicap in cazul in care ... (vezi toată discuția)