avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinerea la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinerea la bloc

buna seara ,as dori sa aflu daca asociatia de propietari a unui bloc poate hotari si daca este legal sa se puna la intretinere o persoana la un apartament care este gol propietarii fiind plecati din tara . De hotarat am vazut ca au hotarat asta dar as vrea sa stiu cat este de legala aceasta hotarare .va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:49, 6 Ianuarie 2016
Nu poate hotari si nu este legal sa se introduca persoane la intretinere care nu exista. Sigur nu a fost facuta cererea de scoatere de la intretinere si atunci isi permit sa "usureze" cheltuielile lor.
Numarul de persoane se trece in baza declaratiei pe propria raspundere a locatarului.
Daca s-a trecut abuziv inseamna ca oamenii aceia nu au un simt etic si legal normal.
Faceti contestatie!
Detineti dovada=cerere inregistrata,semnata de preluare, ca ati informat oficial asociatia de proprietari de aspectul ca in perioada X in apartamentul Y nu va locui nicio persoana ?
Daca detineti dovada,in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va comunice temeiul legal care sta la baza inregistarrii in evidetenta de calcul de intretine a 1 persoane
Daca detineti cererere inregistrata,in temeiul disp art 12 A al c si d din HG nr 1588/2007 formulati contestatie impotriva valorii calculate in lista de intretinere,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inca o persoana la intretinere AndreiD1992 AndreiD1992 Buna ziua, as vrea sa stiu si eu cum se introduce de catre administartorul de bloc inca o persoana la intretinere fara a anunta chiriasul/propietarul din ... (vezi toată discuția)
Taxat pausal la gaze desi aveam contor de gaze ema_80 ema_80 Buna ziua, In 2004, mi-am montat contor separat la gaze pentru aragaz, insa asociatia de proprietari a continuat sa ma taxeze la consumul de gaze in regim ... (vezi toată discuția)
Unde pot sesiza o intretinere de 1660lei pentru 2 persoane? ikon2007 ikon2007 Va rog sa ma indrumati unde pot reclama calculul de intretinere pe luna aprilie pentru 2 pers. in valoare de 1660lei, este efectuat de firma SCOMET, care ... (vezi toată discuția)