avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand inceteaza contractul de munca unui angajat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand inceteaza contractul de munca unui angajat functionar public la solicitare pensie pentru limita de varsta?

Sunt functionar public intr-o institutie publica. Conform legii pensiilor ar trebui sa ma pensionez in ianuarie 2017. Intrebarea mea este daca pot sa fiu angajat in continuare pana la data emiterii deciziei de pensionare si in ce conditii?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 6 Ianuarie 2016
1. Functionarii publici nu au incheiate contracte de munca, ci raporturi de serviciu.

2. Legea 188/1999 prevede :
art.98
(1) Raportul de serviciu existent încetează de drept:
...
d) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;
....
(2) Constatarea cazului de încetare de drept a raportului de serviciu se face, în termen de 5 zile lucrătoare de la intervenirea lui, prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Actul administrativ prin care s-a constatat încetarea de drept a raporturilor de serviciu se comunică Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în termen de 10 zile lucrătoare de la emiterea lui.

Prin urmare, la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, raportul de serviciu al functionarului public inceteaza de drept.

Pana la aceasta data, functionarul public isi va desfasura activitatea in baza actului de numire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data incetarii raporturilor de munca ale unui functionar public in caz de pensionare seneca399 seneca399 Un functionar public intruneste conditiile de pensionare la limita de varsta si formuleaza o cerere in acest sens. Intrebare: data incetarii efective a ... (vezi toată discuția)
Exista vreun act in care se specifica ca esti obligat sa parasesti sistemul la data implinirii varstei pt pensionare la limita de varsta, fara a avea o decizie de la casa locala de pensii? stef100 stef100 Am fost functionar public. Data cand am indeplinit varsta de a iesi la pensie a fost 08.04.2014. Am depus dosarul pt pensie pe 05.11.2013 si nici pana la ... (vezi toată discuția)
Pensie meseaz meseaz sunt functionar public am varsta de pensionare peste 6 luni,se poate prelungi perioada de munca? (vezi toată discuția)