avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit pe microintreprindere cu venituri din ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit pe microintreprindere cu venituri din consultanta

Buna ziua,

In 2014, o microintreprinderea care realiza venituri din consultanta si management a caror pondere depasea 20%, devenea platitoare de impozit pe profit incepand cu trimestrul urmator.

Mai este valabila la momentul actual aceasta regula?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: DanGabriel13 , utilizator 17:23, 6 Ianuarie 2016
Da.

Cod fiscal 2016:

ART. 47 - Definiţia microîntreprinderii

În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

a) a realizat venituri, altele decât cele obţinute din desfăşurarea activităţilor, prevăzute la art. 48 alin. (6);

b) a realizat venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale;

.....

ART. 52 - Reguli de ieşire din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderii în cursul anului

(1) Dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 100.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta datorează impozit pe profit, începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre aceste limite.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac sa trec la impozit de 16 % pe profit? utilizatorF utilizatorF buna ziua!! o soc. com care in 2015 a realizat rulaj de 65 .000 euro si platea impozit de 16 % din profit ..,,,in 2016 va plati 3% din venit ,conform ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la impozit pe venit la impozit profit. kamy_nora kamy_nora Buna ziua ! O microintreprindere a depasit plafonul de 100.000 euro pe data de 16.05.2016. Cum calculez impozitul? Este corect daca calculez impozit pe ... (vezi toată discuția)
Trecere de la impozitul pe venit la impozitul pe profit klm0909 klm0909 Buna ziua, Firma noastra este platitoare de imp. pe venit. Daca in luna septembrie 2016 am depasit pragul de 100.000 eur cifra de afaceri, pentru ... (vezi toată discuția)