avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto 2015
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto 2015

Salutare,

Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in data de 1.03.2013 la care proprietarul a platit taxa de inmatriculare. A incercat sa dea statul in judecata dar i-a fost respinsa cerere definitiv. Eu fiind noul proprietar, pot cere restituirea banilor? El mai poate recupera taxa daca decizia a fost definitiva(Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge actiunea ca neîntemeiata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 04.11.201 )?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 07:19, 7 Ianuarie 2016
Doar platitorul taxei poate cere restituirea ei .
Fostul proprietar poate cere restituirea pe cale administrativa, direct la Finante, ulterior publicarii in M.O a ordinului privind procedura restituirii, conform OUG nr. 40/2015 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare 2009 valery valery Va rog daca puteti sa imi spuneti ce pasi trebuia urmati ptr recuperarea taxei de inmatriculare? Trebe mai intai cerere la finante si apoi daca e respinsa sa ... (vezi toată discuția)
Inscriere lucian972 lucian972 Va rog daca ma poate cineva ajuta sa imi inscriu masina fara sa platesc taxa de poluare care este 1500 eur.Multumesc (vezi toată discuția)
Restituire taxa poluare cu sau fara dobanda lagala? bge bge Mi-a fost respinsa de Curtea de Apel solicitarea de plata a dobanzii legale pentru plata taxei de poluare, solicitare admisa de Tribunal. Are vreo sansa de ... (vezi toată discuția)