avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... restituire taxa poluare cu sau fara dobanda lagala?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

restituire taxa poluare cu sau fara dobanda lagala?

Mi-a fost respinsa de Curtea de Apel solicitarea de plata a dobanzii legale pentru plata taxei de poluare, solicitare admisa de Tribunal. Are vreo sansa de izbanda o cerere de revizuire in baza art. 21 din Legea 554/2004? Ce hotarare a CJUE pot sa invoc in cazul unei eventuale cereri de revizuire?
Cel mai recent răspuns: cc80 , utilizator 14:34, 4 Septembrie 2012
vedeti-va de treaba... macar va luati inapoi banii platiti... nu va mai complicati cu un proces inutil si fara mari sanse
Multumesc.Nu ca nu m-as multumi cu recuperarea banilor platiti, pe care cred ca orice s-ar intampla nu pot sa nu-i recuperez in situatia de fata, dar consider ca daca Statul Roman i-mi percepe dobanzi si majorari pentru orice intarziere la plata, in aceeasi masura le si datoreaza in cazul in care a incasat o suma de bani nedatorata.Este punctul meu de vedere, care poate fi gresit, dar as dori sa incerc daca ma puteti ajuta.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
bge, utilizator
Instanta trebuia sa va admita dobanda, dar cea a fiscului cum este prevazut in codul de procedura fiscala
Solutie: Admite recursul declarat de AFP G împotriva sentinţei civile nr.2307 din 06.05.2011 pronunţată în dosarul nr.8113/117/2010 al Tribunalului Cluj pe care o modifică în sensul că înlătură obligaţia de plată a dobânzii legale. Respinge cererea de plată a dobânzii fiscale. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Decizia este irevocabilă. Dată şi pronunţată în şedinţa publică din 10.11.2011.
Interesanta solutie, o alta dovada a practicii neunitare, instantele acordând dobânda fiscala in functie de diverse criterii, iar in cazul de fata deloc.
Interesant este motivarea pentru respingerea acestui capat de cerere

Alte discuții în legătură

Este admisibila cererea de revizuire? bge bge Este admisibila o cerere de revizuire in baza art.322 pct.7 alin.2 C. p.c., daca Decizia Curtii de Apel a fost pronuntata in data de 10.11.2012, avand in ... (vezi toată discuția)
Este corecta decizia? titi marina titi marina Va salut. Am o nelamurire pe care incerc sa o inteleg cu ajutorul dv. La instanta Tribunalului Arges, am cerut restituirea taxei de poluare si plata si a ... (vezi toată discuția)
dobanda aferenta conf art 124 cp fiscala v1orel v1orel Buna ziua! Am o mica nelamurire in legatura cu modalitatea de calcul a dobanzii aferente in cazul restituirii taxei de poluare. Am primit de curand ... (vezi toată discuția)