avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata contributii daca nu esti angajat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata contributii daca nu esti angajat

Buna ziua.
De curand nu mai lucrez cu CIM, insa primesc niste bani din USA. As vrea sa imi platesc cas-ul la stat ca si persoana fizica + impozitul pe venit.

Intrebarile sunt:
- unde mers sa platesc cele 2 (cas si impozit) ma refer ca si instituii
- pentru impozit completez d201?
- mai sunt si alte chestii obligatorii de platit inafara de CAS si impozit?

Va multumesc anticipat de raspunsuri

Cel mai recent răspuns: essteffan , utilizator 17:36, 7 Ianuarie 2016
Da, declaratia 201 o veti depune. Urmariti instructiunile de completare. Si vedeti acolo daca se potriveste caci e cam vag cand spuneti ca primiti acolo niste bani. Adica ii primiti cadou de la cineva binevoitor sau prestati ceva pe baza unui contract. Cate o data detaliile conteaza.
Buna seara.
Imi cer scuze daca am fost "subtire" in detalii. Prestez sub forma de contract unei firme din USA, si primesc bani per ora, deci in functie de cat prestez.

E corect completarea declaratiei 201?
Da, acea declaratie. Cititi instructiunile de completare.
Va multumesc pentru raspuns.
O singuara intrebare mai am: Inafara de completarea acestui formular D201 mai este necesar sa merg la CAS sau se automatizeaza procesul prin acest formular?

Mulumesc anticipat
Pentru contributia la pensie mergeti la casa de pensii de care apartineti cu o copie de buletin si va rezolva acolo.

Alte discuții în legătură

Declaratii pfa anca1182 anca1182 Bună ziua, Sunt traducător PFA și obțin venituri numai din străinătate. Anul trecut, când am depus declarația cu venitul realizat în 2013, mi-au dat ... (vezi toată discuția)
Declarare venituri de la o firma straina pt prestare de servicii? Ioan_V Ioan_V Buna ziua, Contextul intrebarii: 1. In perioada 2016 pt 5 luni de zile, am lucrat in Emiratele Arabe. 2. Pe aceasta perioada am avut un contract de ... (vezi toată discuția)
Declarare venituri din straintate profesii libere (201) PNicolae PNicolae Va salut. Am si eu o mica dilema in ceea ce priveste declaratia de venituri din strainatate (201). Stiu ca se percepe un impozit de 21,5% din totalul ... (vezi toată discuția)