avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarare venituri de la o firma straina pt prestare ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarare venituri de la o firma straina pt prestare de servicii?

Buna ziua,

Contextul intrebarii:
1. In perioada 2016 pt 5 luni de zile, am lucrat in Emiratele Arabe.
2. Pe aceasta perioada am avut un contract de contractor cu o firma din Australia de unde s-a livrat salariul - contractul a fost in limba engleza - in contul personal.
3. Nu am platit nici un impozit pe venit (am crezut ca nu e necesar), dar azi am aflat ca ar trebui sa platesc 16% + 5.5% CAS-ul.

In cazul de mai sus, ce declaratie trebuie sa complementez, care ar fi termenul si unde ma incadrez, ex. persoana fizica autorizata?

Va multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:52, 20 Mai 2017
Nu pfa caci nu ati avut infiintata la registrul comertului o astfel de forma.
Cred ca este vorba de depunerea d201. Cititi instructiunile de completare la declaratia 201 de la adresa urmatoare si mergeti luni de urgenta si la finante sa va interesati mai in amanunt.
[ link extern ]
Termenul de depunere este 25 mai 2017 pentru veniturile din anul 2016.
Deci depuneti aceasta declaratie si cu documentele pe care va trebui sa le atasati, apoi ca ca veni acasa decizie de impunere pentru impozitul pe venit si contributia la sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii daca nu esti angajat essteffan essteffan Buna ziua. De curand nu mai lucrez cu CIM, insa primesc niste bani din USA. As vrea sa imi platesc cas-ul la stat ca si persoana fizica + impozitul pe venit. ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa anca1182 anca1182 Bună ziua, Sunt traducător PFA și obțin venituri numai din străinătate. Anul trecut, când am depus declarația cu venitul realizat în 2013, mi-au dat ... (vezi toată discuția)
Declaratia 201 DianaGherea DianaGherea Buna ziua. Am un PFA CAEN 6201 (realizarea software la comanda). Am lucrat doar cu clienti din strainatate si tot ce am incasat, am incasat prin contul ... (vezi toată discuția)