avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune in instanta

Se poate face dezbatere in instanta fara a merge mai intai la notar? Am consultat un avocat pentru a deschide succesiunea pe cale judecatoreasca si a spus ca trebuie sa merg mai intai la notar. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: florin2014 , utilizator 15:42, 8 Ianuarie 2016
Da, trebuie sa mergeți întâi la notar, acesta va da o încheiere cu motivele pt care nu ați dezbătut succesiunea acolo.
Eu am citit si scrie ca te poti adresa direct instantei. Nu e evident ca nu te-ai inteles din motiv ce te duci la instanta? Cine se duce asa aiurea?
Art. 193
Procedura prealabilă
(1) Sesizarea instanţei se poate face numai după îndeplinirea unei proceduri prealabile, dacă legea prevede în mod expres aceasta. Dovada îndeplinirii procedurii prealabile se va anexa la cererea de chemare în judecată.
(2) Neîndeplinirea procedurii prealabile nu poate fi invocată decât de către pârât prin întâmpinare, sub sancţiunea decăderii.
(3) La sesizarea instanţei cu dezbaterea procedurii succesorale, reclamantul va depune o încheiere emisă de notarul public cu privire la verificarea evidenţelor succesorale prevăzute de Codul civil. În acest caz, neîndeplinirea procedurii prealabile va fi invocată de către instanţă, din oficiu, sau de către pârât.

Detalii: [ link extern ]
Instanta va primeste doar daca aveti incheierea de la notar.
Si aceasta incheiere cum se obtine? Situatia este urmatoarea. Mostenitorii au fost in prima faza la notar si acolo din diverse motive nu s-au inteles. Notarul i-a chemat de 2-3 ori si nu s-au inteles si apoi le-a dat actele acasa.
Cum se obtine aceasta incheiere?

Alte discuții în legătură

Mostenire disputata kubolens kubolens Buna ziua, O doamna care este cetatean american, dar nascuta in Romania, din parinti romani ma roaga sa o ajut in urmatoarea speta: tatal dumneaei a decedat ... (vezi toată discuția)
Mama refuza refuza succesiunea dupa moartea tatalui Euionut123 Euionut123 Buna ziua! Tatal meu a decedat acum trei ani. Mai am o sora iar cu mama nu ma inteleg foarte bine. In urma cu putin timp am adus in discutie ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune la tribunal Margareta72 Margareta72 Exista un apartament mostenit de doi frati dupa moartea parintilor, care a survenit in 2006. Cei doi frati sunt de acord sa faca succesiunea la tribunal. ... (vezi toată discuția)