Buna seara, va prezint pe scurt situatia mea, poate ma ajutati. Am plecat din orasul in care se judeca in instanta de fond procesul in care sunt parata in ceea ce priveste exercitarea autoritatii parintesti, eu fiind mutata acum in Iasi. Nu imi permit sa ma deplasez 200 km la termenele de judecata, avocatul nu imi mai raspunde la telefon, ce e drept ca imi e cam greu cu plata dar voi onora plata fata de dansul pentru reprezentarile anterioare dar ce pot face mai exact...?
1)pot cere printr o cerere prin fax declinarea competentei fata de judecatoria unde locuiesc cu copiii?
2)daca avocatul nu imi mai raspunde, pot sa pun pe altcineva sa ma reprezinte fara sa fie informat avocatul anterior ?
Va multumesc !
1. declinarea dosarului nu se poate ptr motivul mutarii domiciliului... competenta este cea de la data introducerii actiunii...domiciliul paratului.. adica al dumneavoastra
2. nu puteti angaja un alt avocat pana nu se reziliaza contractul de asistenta juridica incheiat cu acel avocat...
3. va recomand sa incercati sa luati leg. cu av. si sa reziliati contractul daca nu sunteti multumita de el, dar daca nu l-ati platit dupa intelegerea anterioara si conform contractului nu puteti sa invocati asta... incercati sa rezolvati pe cale amiabila sa nu va execute in caz de neplata onorariului convenit prin contract.
4. la termene trebuie sa se duca avocatul.. prezenta dumneavoastra nu e necesara .. decat daca considera judecatorul sa va audieze... dar de aceea este avocatul ca sa va reprezinte.
Succes!
Contract nu am avut, doar intelegere verbala, nu inteleg 1. declinarea dosarului nu se poate ptr motivul mutarii domiciliului... competenta este cea de la data introducerii actiunii...domiciliul paratului.. adica al dumneavoastra ... deci domiciliul meu era la 200 km de sotul violent, nu a mentionat nimeni atunci instantei desi am solicitat avocatei acest lucru. Pot trimite acum prin fax o astfel de cerere grefierului ?
Cred ca ati fost decazuta din acest drept de a invoca necompetenta instantei - care duce la declinare.. din cate am inteles e avansata cauza.
Dezavantajul neincheierii unui contract de asis. juridica ptr, ca in acest caz in care va cauzeaza un prejudiciu,,, puteati sa actionati in instanta avocatul... dar asa nu aveti ce sa faceti...
Sunt multe neclaritati aici.. ar trebui sa contactati un avocat si sa mergeti cu actele ce le aveti de la instanta ptr. ca nu puteti dumneavoastra sa va aparati folosind informatiile de pe forum.. ptr ca e vorba de niste copii la mijloc.
Momentan cer ajutor pe forum pentru ca nu imi permit avocat platit, voi opta pentru cel din oficiu dar vreau si eu sa am habar de ce se intampla. Va atasez solutia pe scurt pe termenele diferite : 1.regularizare cerere.
2.regularizare cerere.
3.amana cauza
4.pentru comunicarea intampinarii si a cererii reconventionale. Termenul din 24.11.2015 - termen administrativ,
5.Acorda termen in sedinta publica.
Poate fi vorba doar de o cerere reconventionala inaintata de el si pentru aceasta sa se ceara atatea termene. Mi s-a recomandat sa nu mai fac nimic in legatura cu acest proces, ca am deschisa de 2 luni actiune in instanta in care il chem pe el ca parat in legatura cu exercitarea autoritatii parintesti.In ordonanta presedintiala mentiona ca imi acord drept de exercitare temporara pana la solutionarea dosarului depus de el, la care nu s-a depus nimic din partea mea. Ce ma sfatuiti va rog ?