avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Uzucapiunea
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Uzucapiunea

Buna seara, am o speta in care o persoana are un teren cu un imobil, o parte din acel teren revine domeniului public, respectiv vro 5 m. Peste cat timp accea persoana ar intra in posesia intregi suprafete de teren, folosind acel teren de peste 10 ani. Ce este de facut pentru a putea fi intabulat? Ar opera uzucapinea in acesta situatie?
Cel mai recent răspuns: sonia54 , utilizator 19:17, 14 Ianuarie 2016
Este domeniu privat sau domeniu public? Daca e domeniu privat al primariei, al statului se aplica aceleasi legi ca la o proprietate privata.Functioneaza uzucapiunea. Cel mai probabil de 30 de ani. Daca e domeniu public din cate stiu nu puteti face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune neaguv neaguv Buna ziua! Va scriu in scopul de a rezolva urmatoarea problema:In 1955 bunicii mei au cumparat un teren de aproximativ 400 mp in apropierea Bucurestiului intr ... (vezi toată discuția)
Uzcapiunea mica sau dreptul de accesiune teodosie113 teodosie113 Buna dimineata!As dori si eu un raspuns scurt la intrbarea urmatoare. Daca nu detin un justitlu asupra unei parti dintr-o cladire ,dar am justitlu asupra ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ANAFNAFA ANAFNAFA In anul 1993 am cumparat de la o persoana un teren de 250mp cu o constructie ,langa terenul meu exista un alt teren de 1000mp pe care eu l-am inprejmuit si i-l ... (vezi toată discuția)