avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare debit de catre societate recuperari ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare debit de catre societate recuperari creante, prin executare silita

Buna ziua, as dori sa imi oferiti parerea dumneavoastra intr-o problema de care nu reusesc sa scap. Tatal meu are un abonament o firma de telefonie cu o datorie de 350 ron din anul 2003 iar eu am la fel un abonament ramas cu o datori de 400 ron din anul 2005.
De ceva ani primit plicuri de la firma de recuperare cu tot felul de penalizari, iar acum tocmai am primit o instiintare cum ca daca nu vom achita pana pe 21-06-2010 se va ajunge la executarea silita a bunurilor.
As dori sa imi explicati daca dupa acesti ani aceasta datorie mai este valabila?
Daca executarea silita se poate face in ce ma priveste avand in vedere ca nu am trecut nimic pe numele meu, ci apartamentul si celelalte bunuri sunt pe numele parintilor. Si sa imi spuneti cum se face aceasta executare .
Mentionez ca in hartia primita scria ca executarea se va face in conformitate cu articolele 373,385,413 din codul de procedura civila.
Va rog deasemenea sa ma sfatuti ce as puta sa fac, deoarece exista penalizari la aceste sume.Ar trebui sa merg la firma de telefonie pentru din cate am mai citit ei refuza esalonarea platii.
Va multumesc


Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
LoreB, utilizator
Cel mai recent răspuns: LoreB , utilizator 15:25, 16 Iunie 2010
In primul rand, societatea de recuperare trebuie sa faca dovada faptului ca este imputernicit de creditor, sau ca a cumparat creanta de la creditor.
In situatia in care a cumparat creanta de la creditor, ar fi trebuit ca dvs sa fi primit o notificare, o instiintare de la creditorul dvs precum ca acesta a cedat creanta sa catre societatea de recuperare.
Numai ca...creanta lor este mai veche de trei ani, iar conform dispozitiilor legale in materia prescriptiei extinctive, dreptul acestora de a mai solicita obligarea dvs la plata sumelor datorate este prescris.
Fiind intervenita prescriptia, creditorul nu mai poate apela la instanta de judecata in vederea obligarii dvs la plata sumelor restante.
Nici executare silita nu pot incepe pentru aceleasi motive, iar din ceea ce cunosc eu, contractele incheiate cu operatorii de telefonie mobila nu sunt titluri executorii, respectiv nu se poate incepe executarea silita in baza acestora, fara o hotarare judecatoreasca.
Nu va lasati intimidat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
Mihai Vaduva, Avocat
nu-i luati in seama, datoriile sunt prescrise. firma de recuperare incearca sa-si recupereze sumele direct de la dvs, tehnicile lor in unele cazuri functioneaza.
sa incerce sa obtina titluri executorii si incuviintare de executare silita ale acestora.
in caz ca primiti somatie vreodata de la un executor judecatoresc , aveti posibilitatea de a depune contestatie la executare
Nu este decat o incercare de intimidare a debitorilor. Datoriile sunt prescrise, prima in 2006, a doua in 2008. Prin instanta nu se pot cere aceste datorii din cauza acestui impediment, astfel ca doar daca veti plati de buna voie datoria o vor recupera. Va recomand sa nu dati curs acestor notificari si, in niciun caz sa recunoasteti prin vreun inscris ca datorati vreo suma. ;)
Va multumesc mult pentru raspuns, m-am mai linistit putin.
Cand firma E a inceput sa ne trimita aceste instiintari a fost mentionat ca O a cesionat aceste datorii catre firma lor.
A fost o perioada in care nu am mai primit instiintari dar de cateva luni au inceput din nou si acum ne-a speriat aceasta amenintare cu executarea silita a bunurilor.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
LoreB, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - firma de recuperare doina_mystery doina_mystery Buna ziua, In anul 2003, iunie,in timp ce lucram la o firma am beneficiat de o descoperire de card de salariu de 11 mil.lei vechi( 3 salarii), suma care ... (vezi toată discuția)
Notificare executare silita Livica Livica O cunostinta a facut un credit la [banca] in 2002 si o perioada nu a reusit sa plateasca ratele. Prin 2007 a avut posibilitatea sa plateasca, s-a dus la banca ... (vezi toată discuția)
Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)