avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizare ISU spatiu amenajat în clădiri
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizare ISU spatiu amenajat în clădiri

Va rog un punct de vedere în situația mea, am închiriat un spațiu într-o clădire p+2 , clădire în care nu sunt înglobate spatii de locuit -mai exact este o fosta Posta- care la parter sunt doua spatii comerciale(unul este magazin Telekom și unul de unchiriat). În urma depunerii documentație la Isu în vederea schimbării destinației din comercial in alimentatie publica a spațiului de doar 90mp am primit negatie conform hg1739/2006 completata cu hg19/2014 ca suprafață este sub 200mp, DAR au mai specificat ca SE PIERDE VALABILITATEA AUTORIZATIEI ÎNTREGII CLĂDIRI dacă se va schimba destinația acelui spațiu pt care am obținut negatia fiind nevoie de o autorizare a intregii cladiri fără a preciza vreo legislație în acest sens. Va rog sa ma ajutați întrucât TELEKOM proprietarul spatiului nu dorește o reautorizare a întregii clădiri, mai mult spațiul este distinct în cadrul clădirii cu intrare separata iar conform OMAI 3/2011 la art 16 singurul unde spune ca se poate anula o autorizație ar fi schimbarea destinație clădirii nu și a spatiilor amenajate în clădire.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:28, 10 Ianuarie 2016
Raspunsul pe care l-ati primit este cel legal, conform prevederilor din reglementarile mentionate de dvs.
Autorizatia ISU se obtine pentru intreaga locatie (in cazul dvs. existent) si in baza acestui aviz se cere alt aviz ISU, in functie de activitatea desfasurata (fara a schimba destinatia pentru care s-a obtinut avizul ISU al locatiei), de catre fiecare firma care a inchiriat spatii.
Prin schimbarea destinatiei cladirii se intelege inclusiv schimbarea destinatiei din anumite spatii inchiriate.
Va rog sa ma ajutați dacă Mai pot face ceva în acest caz întrucât proprietarul refuza categoric sa se reautorizare, iar pe mine ma costa foarte mult întrucât este vorba de 1700mp utili în toată clădirea. Menționez ca acest spațiu are intrare separata în clădire fără acces din el în aceasta cladire. Mai mult conform p188/1999 clădiri comerciale sunt inclusiv clasificate cu spatii de alimentație publica, comerciale, de servicii ... va rog Spuneți-mi DC mai pot face ceva în acest sens sau renunț la acest spațiu întrucât nu pot plăti o reautorizare a 1700mp. Multumesc
Daca proprietarul refuza reautorizarea ISU a locatiei, nu cred ca aveti sanse sa o obtineti pentru spatiul inchiriat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz isu cristian A. cristian A. Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)
Amenda in cazul lipsei autorizatiei isu? George3001 George3001 Buna seara. :) Recent am inchiriat un spatiu in vederea inceperii unei afaceri, respectiv un salon de infrumusetare. Spatiul inchiriat este de 65mp, totusi ... (vezi toată discuția)